Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

joi, 9 februarie 2017

Recenzie: Agnes Martin Lugand - Oamenii fericiți citesc și beau cafea

                                                                                                                                    
Categoria: Romane de dragoste, Carti romantice
Colecție: Fiction Connection
Editura: TREI
Număr pagini: 171
Traducător: Carmen Otilia Spinu

Titlul este singurul motiv datorită căruia am pus în coș și cartea aceasta. Nu pot spune că m-a fascinat, dar nici că m-a dezamăgit total. Este un fel de chick lit.
Autoarea ne aruncă încă din primele pagini în tragedia cu care se confruntă Diane. Franțuzoaica este răvășită în urma unui accident care îi ucide pe Colin și Clara, soțul și fiica ei. Acest eveniment trist, o plasează pe Diane în depresie. Nu dorește să vorbească cu nimeni, doar cu Felix, asociatul și cel mai bun prieten al ei.





Împreună conduc o cafenea literară ce se află în pragul falimentului.
După un an de la tragedie, tânăra este la fel de afectată, de aceea Felix își propune să o readucă la viață; îi spune să plece undeva, departe de Paris, astfel încât să nu mai dramatizeze totul și să încerce să-și continue calea. Fiind sufocată de dorința lui Felix de a o repune pe picioare, ea decide să plece într-un sătuc din Irlanda, simbolizând locația unde ar fi dorit soțul ei să meargă.
Abby și Jack sunt bătrânii care îi închiriază o casă. Nepotul celor doi, Edward,  îi este vecin fetei și nu este prea vorbăreț. Mai mult de atât, nu o place deloc pe Diane și este hotărât să o facă să plece cât mai devreme.
Lucrurile se mai schimbă când apare în peisaj, Judith, sora lui Edward; rapid ele se împrietenesc. Treptat între Diane si Edward relația de ură se transformă în una de prietenie. Totul pare să ducă către ceva mai mult decât amici numai că Megan, fosta iubită a lui Edward, se interpune între ei, afirmând că încă are sentimente pentru el și nu dorește să-l vadă lângă altă fată. Iubirea pe care i-o poartă lui Megan, îl face să o respingă pe franțuzoaică. Totuși, ambele concurează pentru inima tânărului. Edward este pus în poziția de a alege între trecutul dureros cu Megan sau un nou început cu Diane. 
O poveste tristă ce reflectă durerea oricărei persoane care pierde pe cineva drag și care simte că viața nu mai are niciun rost. Însă cu suportul necesar și datorită propriei voințe, o iei de la capăt, nedorind să cedezi așa ușor în fața morții.
Această lectură poate fi savurată în cel mult trei dimineți, alături de o cană de cafea, cum sugerează și titlul de altfel. Durerea care o macină pe protagonistă, îl captează pe cititor, cu scopul de a afla modul în care tratează tânăra nenorocirea de care are parte.
Puteți achiziționa romanul de aici.
Lectură plăcută!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...