Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Notă: Lucian Bâgiu - Bestiar. Salată orientală cu universitari închipuiți

Lucian Bâgiu - asistent universitar - scrie un text amuzant și ironic totodată, care te face să-l savurezi pagină cu pagină. O carte cu care te trezești că râzi de unul și se uită cei din jur să vadă ce ai pățit. Cam asta e ideea de bază a cărții apărută în 2008 la Cartea Românească.

Autorul folosește un stil narativ ciudat, alternând mereu perspectivele narative de la capitol la capitol surprinzându-și (plăcut) cititorul cu o nouă și inedită ipostază din care e nevoit să asiste la evenimente. Elementele de cultură pop și comicul de situație fac din povestea Bestiarului o lectură seducătoarea și neașteptată.
Salata orientală e un amestec de personaje neverosimile și întâmplări verosimile; sau invers?!? Meta-textul și infra-textul nu sunt altceva decât condimentele care modifică constant salata, dându-i și redându-i arome și gusturi noi ce duc tot mai aproape de extaz „papilele gustative” ale cititorilor.
„Bestiar - Salată orientală cu universitari închipuiți” e un pseudo-roman cu referințe culturale elitiste, folosite de cele mai multe ori la crearea unui umor inteligent și bine îmbinat în realitatea textului.


4 comentarii:

  1. Multumesc pentru lectura savuroasa, Sorin Lucian Berbecar. Au fost si cititori fara gust.

    Cu prietenie,

    Lucian Vasile Bagiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare are preferințe culinare (literare) diferite. Și mai e o chestie, papilele gustative se degradează datorită anumitor factori; oricând se pot găsi și cititori cu simț gustativ (literar) deteriorat!!!
      Mie unul mi-a plăcut, că altfel nu o menționam pe blog.

      Ștergere
  2. Scris cu îndemânare şi talent, articolul tău m-a făcut foarte curioasă în privinţa cărţii. Poate am să revin după lectura ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te aștept cu comentarii după lectură, să văd dacă te-a încântat și pe tine la fel de mult ca pe mine.
      Îmi pare rău că nu am avut mai mult timp și mai multă dispoziție atunci pentru a scrie o recenzie complexă.

      Ștergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...