Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 9 octombrie 2011

Recenzie: Ken Follet - Stâlpii Pământului


Ediția în limba română a romanului Stâlpii Pământului publicată la Rao are 1055 de pagini, fiind o lucrare grandioasă, enormă și strălucită. E o poveste minunată, plină de personaje incredibil de verosimile. Dincolo de bariera secolelor, atinge toate sentimentele umane: iubirea și ura, loialitatea și trădarea, speranța dar și disperarea. Deși la noi aproape necunoscut, Ken Follet e renumit în străinătate pentru thrilerele istorice pe care le-a scris cu atâta măiestrie, pentru dependența pe care o dau romanele sale.
Acțiunea romanului Stâlpii Pământului se desfășoară inițial pe mai multe planuri narative complet independente, încât te întrebi mai tot timpul care e legătura dintre ele. Apoi firele narative se leagă unul de celălalt rezultând de la jumătatea cărții o poveste asupra căreia atenția cititorului se poate îndrepta cu maximă concentrare.


Contextul istoric în care Ken Follet își plasează evenimentele e cel al Angliei secolului XII-lea, o perioadă plină de întâmplări tulburi, cu războaie civile, trădări, crime odioase, comploturi și lupte pentru putere. În acest context Philip, stareț devotat și inventiv al stăreției Kingsbridge vrea să ridice o nouă catedrală, cea mai mare catedrală gotică din lume, mai exact. Tom, zidar devenit arhitect își dorește să fie el constructorul acelui monument, deși rănile din sufletul său se pun mai mereu în calea muncii sale. Pe de altă parte, un alt personaj influent, frumoasa Lady Aliena ascunde un secret rușinos care o face mai puternică și mai hotărâtă, dornică de răzbunare. Iar Jack, cel care suferă cele mai evidente transformări, e în căutarea familiei tatălui său care a murit nevinovat pentru secretul pe care îl știa.
Romanul Stâlpii Pământului găzduiește într-un mod monumental lupta dintre bine și rău, care face ca biserica și statul să fie dușmani și care va întoarce frate împotriva fratelui.

Paginile cărții se întorc singure parcă și nici nu știi când trec capitolele unul după altul și pe nesimțite te trezești că te apropii de final. Deși te aștepți ca totul să se termine cu bine și chiar așa se întâmplă, modalitățile prin care se ajunge la încheierile respective sunt cele care fac ca finalul să fie gustat de cititori până la ultimul cuvânt.
Linkuri de achiziție: - prin elefant.ro
                              - prin okian.ro
                              - prin libris.ro (cu livrare gratuită)

Lectură plăcută!

2 comentarii:

  1. cartea aceasta mi-as dori-o si eu:) ma retine pretul destul de piperta pentru mine si numarul de pagini...sper doar ca nu e siropoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e deloc siropoasă deși există și niște povești de dragoste pe acolo.
      Odată ce te apuci de ea numărul de pagini va fi floare la ureche; cu prețul, însă altfel stă treaba, e într-adevăr foarte mare, singura șansă ar fi să urmărești promoțiile de pe librăriile online (un 30-40% reducere ar conta enorm).

      Ștergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...