Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 22 aprilie 2012

Special: Kathleen McGowan - Cea Așteptată


„Istoria NU este ceea ce s-a întâmplat, istoria este ceea ce a fost consemnat”. Pornind de la această premisă expusă în primele pagini ale romanului, vom privi cu alți ochi adevărul istoric.
„Cea Așteptată”, romanul lui Kathleen McGowan apărut în 2007 la Rao, în 2006 în original, este prima parte a legendei Mariei Magdalena.  Da, ați auzit bine, este vorba despre Maria Magdalena și despre importanța ei istorico-religioasă, despre căsătoria ei cu Isus și despre nedreptățile pe care i le-a făcut și încă i le mai face biserica.
Dacă sunteți fanatici religioși puteți să vă opriți aici din lecturarea acestei recenzii, deoarece oricum nu veți putea trece de primele cinci pagini ale romanului. Țin să menționez încă de la început că nu veți citi un thriller religios ca cele ale lui Dan Brown sau Simon Toyne, ci din contră un roman care vorbește despre acceptare, iubire și înțelegere.
De asemenea, deși e vorba de beletristică, informațiile oferite în carte nu trebuie ignorate, ci crezute, deoarece cartea are la bază douăzeci de ani de cercetări legate de Evanghelia din Arques, a Mariei Magdalena și de adevărul istoric, modificat, ascuns sau distrus cu prețul unor vieți nevinovate, de către biserică. Kathleen McGowan consideră că „povestea Mariei Magdalena este cea mai grozavă poveste care NU a fost spusă niciodată.”
Cartea este o călătorie spirituală în căutarea și rezolvarea profeției despre „Cea Așteptată”, care poartă personajul principal, Maureen Paschal, dar și cititorul, din decorurile fantastice din sudul Franței (locul unde s-a refugiat și și-a trăit ultima parte a vieții ducând mai departe învățăturile lui Isus, Maria Magdalena, împreună cu cei trei copii ai ei) până în trecutul de acum două mii de ani (perioada de dinainte și de după Răstignire).
Urmând firul narativ, se încheagă puțin câte puțin un puzzle istoric care dezvăluie adevărata față a creștinismului, începând de la Ana, bunica lui Isus, continuând cu căsătoria lui Iosif cu Maria precum și cu căsătoria lui Isus cu Magdalena, cea care este sufletul lui pereche, prietena și sfetnica lui cea mai bună, precum și urmașa și continuatoarea învățăturilor cu adevărat creștine, propovăduite de el. Evanghelia Magdalenei și cartea lui McGowan militează pentru egalitate în decizie și conducere a bisericii între femei și bărbați, în drepturi și îndatoriri în ceea ce privește slujirea lui Dumnezeu.
Celor dornici de a înțelege și de a primi răspunsuri, romanul de față le oferă piste de cercetare pentru a afla adevărul și creștinismul pur așa cum a fost fondat de Isus și Magdalena. De asemenea puteți găsi mărturii ale atrocităților făcute de biserică în numele unei credințe modificate care a deservit și încă deservește interese diverse de natură politico-economică.
Un alt aspect pe care îl mai aduce textul în discuție este acela al Sfântului Graal, de ce natură era acesta și unde se află. Mai multe despre Sfântul Graal și Evanghelia Mariei Magdalena veți afla din romanul prezentat aici, de pe site-ul autoarei: www.theexpectedone.com și din următorul volum al legendei, Cartea Iubirii, a cărei recenzie o veți găsi tot aici, în curând.   




Am pus această nouă postare sub titlul special deși este vorba de recenzia de joi din 12.04.2012 pe care nu am mai apucat să o postez (evenimente familiale + Paștele = întârziere de mai bine de o săptămână); am revenit și voi încerca să mă țin de orar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...