Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

luni, 22 octombrie 2012

Lecturi experimentale

Am pornit un experiment acum câteva zile când am fost la biblioteca județeană și am împrumutat cărți de beletristică, lucru pe care nu-l mai făcusem de un an de zile.
Ce fel de experiment mă veți întreba. Un experiment ciudat și poate amuzant. Oricum, un experiment care implică cărți și lectură.

Mi-am propus să împrumut zece cărți cărora în mod normal nici măcar nu le-aș da atenție. Poate fi vorba de cărți cu coperte sau titluri neatractive, publicate de edituri obscure ori a căror descriere de pe coperta IV nu se potrivește cu ceea ce caut eu în materie de ficțiune.



Cum procedez? În două moduri:
1. Îmi trec mâna peste cotoarele cărților de pe unul sau mai multe rafturi iar la un moment dat trag o carte afară.
2. Analizez două trei cărți mai neinteresante (care se încadrează la condițiile specificate mai sus) iar cea mai puțin atractivă o împrumut.

Prin acest experiment vreau să văd câte din cele zece cărți vor fi cu adevărat pe gustul meu literar.

Vă provoc și pe voi să intrați în acest joc, să vizitați biblioteca/ bibliotecile din localitatea unde locuiți și să procedați conform unuia dintre cele două moduri expuse mai sus. Ce ziceți, acceptați provocarea? Măcar cu o carte dacă nu cu zece, cum mi-am propus eu.

Dacă acceptați, vă aștept părerile sau linkurile către recenzii în rubrica de comentarii.


Eu deja am citit prima carte din cele zece iar recenzia ei vine cât de curând. Până atunci vă urez numai lecturi plăcute!

8 comentarii:

  1. Foarte interesantă metodă de a alege cărţi :) Îmi pare rău că nu pot intra acum în concurs pentru că am atâtea cărţi de citit dintre cele achiziţionate la târg. Totuşi este o idee pe care probabil o să o împrăştii :) Amuzant şi cred că se va dovedi interesant. Eu sunt deja curioasă ce titluri ai ales şi care îţi vor plăcea. Poate ar fi trebuit să scrii şi titlurile cărţilor împrumutate aleator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan am împrumutat doar una, pe lângă două pe care le voiam neapărat. Săptămâna viitoare cel târziu voi trece din nou pe la bibliotecă și voi merge mai departe cu experimentul. Până atunci voi publica recenzia la prima carte.
      La fiecare titlu care face parte din cele 10 voi specifica în recenzie și voi da trimiteri (linkuri) către articolul ăsta. La final voi trage linie și voi analiza rezultatul.

      Ștergere
  2. Dubios experiment. Ceva asemanator am facut si eu cu Crista: una inchidea ochii, iar cealalta o invartea si o ducea prin biblioteca. Cu ochii inchisi intindeam mana si luam prima carte pe care o atingeam. Asa am nimerit eu "N.P".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am descurcat singur că odată întors la Bistrița am rămas fără prieteni cititori, așa că nu le-am putut cere ajutorul.
      Ce pot să dezvălui în avans, legat de prima carte a experimentului e că mi-a plăcut cât de cât.

      Ștergere
  3. Foarte frumoasa ideea! lecturi placute ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Drept sa zic eu n-as putea face un astfel de experiment, mi-e frica ca nu mi-ar place cartile si ca mi-as irosi timpul. dar astept sa vad cat te tine cu experimentarea:D
    Bafta multa si poate ca esti si norocos de felul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai asta e ideea: să văd câte dintre cele zece titluri le pot duce până la capăt, câte dintre ele mi se par demne de citit. Cât despre noroc, nu sunt mai norocos ca alții.

      Mersi de sprijin moral!

      Ștergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...