Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Notă: Lucian Bâgiu - Bestiar. Salată orientală cu universitari închipuiți

Lucian Bâgiu - asistent universitar - scrie un text amuzant și ironic totodată, care te face să-l savurezi pagină cu pagină. O carte cu care te trezești că râzi de unul și se uită cei din jur să vadă ce ai pățit. Cam asta e ideea de bază a cărții apărută în 2008 la Cartea Românească.

Autorul folosește un stil narativ ciudat, alternând mereu perspectivele narative de la capitol la capitol surprinzându-și (plăcut) cititorul cu o nouă și inedită ipostază din care e nevoit să asiste la evenimente. Elementele de cultură pop și comicul de situație fac din povestea Bestiarului o lectură seducătoarea și neașteptată.
Salata orientală e un amestec de personaje neverosimile și întâmplări verosimile; sau invers?!? Meta-textul și infra-textul nu sunt altceva decât condimentele care modifică constant salata, dându-i și redându-i arome și gusturi noi ce duc tot mai aproape de extaz „papilele gustative” ale cititorilor.
„Bestiar - Salată orientală cu universitari închipuiți” e un pseudo-roman cu referințe culturale elitiste, folosite de cele mai multe ori la crearea unui umor inteligent și bine îmbinat în realitatea textului.


Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...