Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

Citate

Vă prezint o serie de citate care m-au atins la suflet și pe care le-am descoperit în peregrinările mele literare.

”Before we take to see, we walk on land; Before we create, we must understand” (Joseph Louis Lagrange 1736-1813)

„Nu există hoț mai rău decât o carte proastă”

„Niciodată să nu investețti în ceva atât de mult încât eșecul să te coste fericirea” (Ian Caldwell & Dustin Thomason - Misterul manuscrisului)

„A scrie înseamnă a dobândi forță”

„Necunoscutul e pus întotdeauna sub semnul îndoielii” (Anonim)

„Cultura e drumul spre libertate” (Sergiu Celibidache)

„Tot ce putem face este să decidem ce facem cu timpul care ne este acordat” (J.R.R. Tolkien - Frăția inelului)

„Singura certitudine a vieții este moartea” (Cecelia Ahern - Suflete pereche)

„Nu contează pe care dintre religii o urmezi. Sau chiar dacă mergi de unul singur și-ți alegi de capul tău calea în viață; atâta vreme cât îți trăiești viața corect și le respecți credința celorlalți.” (Joseph DeLaney - Cronicile Wardstone: Secretul Vraciului)

„Sunt cu adevărat credincioși aceia pe care nu se citește pioșenia” (Philip Vanderberg - A cincea evanghelie)

„Istoria NU este ceea ce s-a întâmplat, istoria este ceea ce a fost consemnat” (Kathleen McGowan - Cea Așteptată)

„Istoria este un roman ce a prins viață, în timp ce romanul este o istorie ce ar fi putut prinde viață” (E. & J. de Concourt)

„Singurele lucruri pe care oamenii le pot afla vreodată despre tine sunt cel pe care îi lași tu să le vadă” (Ian Caldwell & Dustin Thomason - Misterul manuscrisului)

„Timpul atârnă cel mai greu pe umerii celor ce nu îl au”(Ian Caldwell & Dustin Thomason - Misterul manuscrisului)

„Lucrurile mărețe au începuturi mărunte” (Clive Cussler - Aurul Incasilor)

„Folosește cu înțelepciune tot ce descoperi” (Anne Rice - Vampirul Armand)

„Cei puternici iau de la cei slabi, dar cei deștepți iau de la cei puternici” (Ian Caldwell & Dustin Thomason - Misterul manuscrisului)

„Timpul e un profesor excelent, dar, din nefericire îți omoară toți învățăceii.” (Louis Hector Berlioz)

„O carte care nu merită citită de două ori, nu o merită nici prima oară.”

„Omul se poate obișnui cu orice, dacă i se lasă suficient timp.” (Nicholas Sparks - Jurnalul unei iubiri)

„Cartea are nevoie de cititor pentru a deveni statuie.” (Maurice Blanchot)

„Nu poți iubi literatura fără a o cunoaște.”

„Să fii pregătit înseamnă jumătate din victorie.” (Miguel de Cervantes)

„Proștii mor dar prostia e nemuritoare.” (I.L. Caragiale)

„Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci. Alte persoane consideră că ar fi o grădină, alții și-l pot închipui ca un palat; eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă...” (Jorge Luis Borges - Cărțile și noaptea)

„All our dreams can come true if we have the courage to pursue them” (Walt Disney)

„Și până la urmă, dincolo de intențiile scriitorului, o carte îți are autonomia și destinul propriu” (Eugen Ovidiu Chirovici - Labyrinth.com)

„Poveștile vechi sunt ca prietenii vechi. Trebuie să le vizitezi din când în când” (George RR Martin - Iureșul Săbiilor)

„Această sămânță pe care o plantez astăzi va hrăni pe cineva și în acest fel schimb eu lumea astăzi.” (Robin Hobb - Asasinul Regal)

„Întotdeauna ne regăsim în dorințele și visele neîmplinite, mai mult decât în cele materializate.” (Ilinca Bernea - Semnul lunii)

„În perioadele în care nu scriu, mă prăbușesc în mine, zilele și nopțile trec fără șir, călătoresc printr-un fel de moarte.” (Ilinca Bernea - Semnul Lunii)

„The power is neither evil nor good; it simply exists. It is up to the mind of man to put it to use.” (Terry Goodkind - The Sword of Truth #1: The Wizard's First Rule)

„Interpretarea dată de biserică lui Dumnezeu: un tiran meschin, stupid, ahtiat de bani, înapoiat, antediluvian care, după ce a creat o lume impresionant de variată, a interzis orice curiozitate cu privire la complexitatea acesteia, lăsându-și poporul să orbecăie în ignoranță.” (Ariana Franklin - Maestră în arta morții)

„Cred că majoritatea oamenilor intră în librării neștiind ce vor să cumpere. Iar cărțile se află acolo, trimițând semnale, ca prin farmec, să fie luate de pe raft. Persoana potrivită pentru cartea potrivită.” (Cecelia Ahern - Cartea Viitorului)

„Există o linie, ca un câmp invizibil în jurul fiecărui om, pe care știi că nu trebuie să intri sau să-l traversezi. Unii chiar nu pot înțelege asta.” (Cecelia Ahern - Prietenul Nevăzut)

„Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri. Un om care nu citește, nu trăiește decât una singură.” (George RR Martin - Dansul Dragonilor)

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...