Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 22 martie 2014

Recenzie: Federica Bosco - Îndrăgostită de un înger

Autoarea romanelor Îmi placi la nebunie, Dragostea nu-i de mine sau Dragostea nu-mi dă pace, Federica Bosco este scriitoare şi scenaristă, născută în Milano în 1971 pune în romanul de faţă două pasiuni mai vechi, dansul şi Anglia.
Romanul o are ca personaj central pe adolescenta Mia ce îşi doreşte să îşi ducă la îndeplinire cele două visuri arzătoare ale ei. Primul presupune intrarea la prestigioasa şcoală de balet, Royal Ballet School din Londra, iar cel de-al doilea presupune o relaţie de lungă durată cu Patrick, fratele Ninei, prietena sa cea mai bună, care lucrează în Marină.


Mia reprezintă stereotipul adolescentelor de şaisprezece ani, fiind mai mereu irascibilă şi sarcastică, condimentând orice conversaţie cu ironie şi totul din cauza ambiţiei şi încăpăţânării cu care este înzestrată din belşug. Problemele acesteia încep să îţi facă apariţia din momentul în care mama ei îi spune că nu mai are resursele financiare pentru a-i plăti orele de balet. Singura şansă a Miei este să i-a legătura cu bunica ei, cu care nu mai aveau nici un fel de relaţie. Avantajele acestei metode aduc cu ele şi nişte dezavantaje nedorite şi neaşteptate. Bunica Miei îi impune o altă profesoară de balet, odată cu banii necesari pentru cursuri, iar Elena, mama Miei, se simte trădată de propria fiică. Peste toate acesta vine şi relaţia secretă cu Patrick.
Un eveniment imprevizibil va distruge echilibrul şi aşa fragil al vieţii personajului principal, determinând cititorii să reflecteze la titlul Îndrăgostită de un înger. Finalul nu aduce toate răspunsurile dorite ci lasă câteva semne de întrebare ceea ce nu face decât să creeze suspans până la continuarea Îngerul meu secret   
Aşa cum puteţi constata dragi cititori, aveţi în faţă un roman spumos, modern şi plin de vitalitate numai bun pentru a da impuls vieţii. Îndrăgostită de un înger nu este un roman profund ori care tratează teme existenţiale însă e potrivit ca lectură de relaxare.

Vă urez lectură plăcută, acum după ce aţi aflat detalii despre roman prin intermediul recenziei scrise pentru campania editurii All, „Citeşte şi câştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...