Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

vineri, 7 martie 2014

Recenzie: Tom Egeland - Capătul cercului

Arheologia a fost din totdeauna ceva fascinant pentru mine, deși nu o înțeleg pe deplin. Descoperirile arheologice, micile fragmente de istorie aduse la viață și îmbinate în puzzle-ul nesfârșit al lumii m-au atras mereu. Iar dacă e vorba despre istoria creștinismului, nu există scuză să nu savurez cartea care vorbește despre acest controversat subiect.
În cartea sa Tom Egeland ne prezintă o poveste interesantă bazată pe descoperirile arheologice ce au pus în lumină imperfecțiunile și incoerența bibliei. Povestea debutează cu o descoperire arheologică uluitoare, o raclă de aur ce poate conține un manuscris ce va schimba lumea creștină complet dacă este dat publicității. Bjørn Beltø, inspectorul supraveghetor al sitului se simte înșelat când profesorul care coordonează cercetările își fură propria descoperire. Astfel Bjørn pornește pe urmele raclei de aur încercând să-i afle originile și conținutul dar și motivele pentru care numeroase facțiuni și personalități ale istoriei și arheologiei vor să pună mâna pe ea. În plus el trebuie să se lupte cu trecutul care îl bântuie, cu probleme de ordin psihologic și cu faptul că este albinos.

Poate că romanul lui Egeland nu are energia și vivacitatea romanelor lui Brown dar asta nu înseamnă că îi lipsește farmecul unui thriller. Minciunile, trădare și iubirea se regăsesc capitol de capitol făcând personajul principal să devină suspicios și neîncrezător la fiecare pas.
Capătulcercului e genul de roman care pe lângă că te pune pe urma unui mister ce trebuie dezlegat, aduce în atenție un conflict psihologic și un set de întrebări care se reflectă și asupra cititorului, un set de întrebări care aduc îndoiala și asupra celui ce citește romanul nu doar asupra celor ce sunt implicați direct în acțiune.

Recenzia romanului Capătul cercului scris de Tom Egeland este parte campania editurii ALL, „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii”. Vă doresc lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...