Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 23 martie 2014

Recenzie: Nick McDonnel - Doisprezece

Nick McDonell s-a născut în 1984 la New York și a debutat cu romanul Doisprezece pe care l-a scris la șaptesprezece ani. Romanul a fost ecranizat în 2010 în regia lui Joel Schumacher.
Romanul este în esență o numărătoare inversă până la petrecerea de anul nou, o numărătoare a zilelor, nu a secundelor, astfel că fiecare din cele cinci părți ale romanului corespunde unei zile începând din 27 decembrie și încheindu-se cu noaptea de Anul Nou. Personajul principal al romanului Doisprezece este Mike Albu, un tânăr model de șaptesprezece ani, care nu bea și nu fumează, are note bune la școală însă deși nu se droghează, vinde droguri, în principal iarbă dar și doisprezece, un drog sintetic asemănător ecstasy-ului.


Pentru toate personajele pe care le introduce în poveste Nick McDonell ne dezvăluie poveștile lor de viață, dând detalii care uneori sunt prea multe, și nenecesare sau chiar inutile, transformând astfel o poveste interesantă într-o lectură chinuitoare. Câteva dintre aceste personaje mi-au atras totuși atenția și le voi enumera aici: Hunter, prietenul lui Mike, acuzat de crimă, Sara, frumusețea care îi zăpăcește pe toți, Claude, un tânăr misterios și Chris, fratele lui Claude.
Povestea suferă numeroase schimbări și implicații datorită numărului deranjant de mare de personaje, număr care însă pare a se justifica pe final după petrecerea de Revelion, când viața lui Mike Albu suferă o schimbare majoră.
Singura concluzie pe care pot să o trag după anevoioasa lectură a romanului Doisprezece este faptul că avem nevoie de evenimente marcante care să ne determine să ne schimbăm viața, să realizăm că drumul pe care l-am ales poate nu e cea mai fericită opțiune. Vă recomand o atenție sporită în timpul lecturii, dacă cumva cartea vă ajunge în mâini.

Bineînțeles recenzia romanului Doisprezece al lui Nick McDonell, publicat la All în 2012 în colecția Bestseller, face parte din Campania „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...