Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

joi, 2 august 2012

Recenzie: R. Gordon & B. Williams - Tunele 2: În adâncuri


Aşa cum vă promisesem cu ceva vreme în urmă, am făcut o recenzie pentru cel de-al doilea volum al seriei fantasy pentru copii şi adolescenţi: Tunele.
În acest al doilea volum, aventura lui Will Burrows încă nu s-a încheiat, şi completez eu, încă nu se va încheia, deoarece mai sunt încă două volume traduse în limba română.
Privind acest al doilea volum din perspectiva unui cititor experimentat, dar şi cu cunoştinţe în domeniul literaturii, nu aş putea să îi aduc prea multe laude, poate doar pentru ritmul alert al naraţiunii care cu siguranţă va ţine tinerii cititori legaţi de carte. Personajele în continuă mişcare implicate în aventuri care se ţin lanţ şi punctate cu mistere ce suscită spiritul de investigaţie repezintă cea mai bună modalitate de a-i face pe tineri să citească. Se pare că cei doi autori, Roderick Gordon şi Brian Williams ştiu acest lucru deoarece exact în asta se constituie cartea lor.
Continuându-şi aventura sa prin subteran, în care a pornit pentru a-şi găsi tatăl, Will dă peste numeroase obstacole şi primejdii dar şi peste prieteni neaşteptaţi, fără de care nu ar putea ajunge cu bine la finalul acestui volum. Însă nu va fi ferit de pierderi, atât materiale dar mai ales familiale. Ceea ce îl face pe Will să-și continue misiunea sa de căutare a aiuritului său tată, sunt urmele tot mai clare ale trecerii sale prin Adâncuri, semne care îi arată calea urmată de acesta, precum și mărturii ale ciudaților și blajinilor locuitori subterani, numiți coproliți.
Pe parcursul povestirii există suficiente momente care îți taie respirația ori care te țin în suspans doar pentru a face mai delicioase momentele următoare, în care situațiile se detensionează. Fie doar pentru asta citiți romanul celor doi autori.
Datele cărții: editura Corint Junior, 2009, titlu original: Deeper
Lecturi plăcute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...