Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 23 aprilie 2014

Recenzie: Tiago Rebelo - Timpul iubirilor perfecte

Lectura textului de pe coperta patru precum și faptul că întreaga acțiune este plasată în secolul al XIX-lea au constituit factori decisive atunci când am ales să citesc Timpul iubirilor perfecte.
Tiago Rebelo s-a născut în 1964 în Lisabona, Portugalia. Jurnalist de profesie, și-a început cariera în 1986, dar debutează cu roman abia în 2001 cu titlul Para Ti, una vida nova, care îl propulsează automat în topul celor mai bine vânduți autori portughezi.
Personajul principal al romanului Timpul iubirilor perfecte este locotenentul Carlos Montana, care pleacă din Lisabona, fiind detașat în Angola, să ia parte la acțiunile militare de acolo. Pe durata călătoriei cu vaporul, acesta își petrece timpul cu Leonor, fata unui colonel. Ceea ce era de așteptat se și întâmplă, și anume faptul că cei doi se îndrăgostesc. Odată ajunși îl Luanda, soarta îi desparte, Carlos pleacă spre un fort din centrul Angolei în timp ce Leonor rămâne în Luanda, dar își promit unul altuia să își scrie regulat.

În timp ce Carlos se descurcă de minune la fort, Leonor primește o servitoare, Benevida, a cărei trecut nu prea îi face mândrie. Aceasta furase doi cai de la moșierul la care lucrase în trecut. La un moment dat moșierul o zărește pe Benevida în piață și vrea să o pedepsească, dar tatăl Leonorei intervine și moșierul ajunge la închisoare. Între timp Carlos ajunge director al închisorii.
La aniversarea de douăzeci și unu de ani a Leonorei, directorul închisorii este invitat. Carlos și Leonor se întâlnesc astfel, din nou și reînnoadă vechea legătură, în ciuda opoziției colonelului. Ceva mai târziu Carlos decide să îl elibereze pe moșier, deoarece ajunsese acolo fără process și dovezi incriminatoare, iar moșierul vrea să se răzbune pe colonel. Carlos intervine în conflictul lor și sfârșește prin a fi rănit și spitalizat două luni.
Toată acțiunea se mută apoi în Malange unde atât colonelul cât și Carlos primesc posturi, ceea ce înseamnă că cei doi îndrăgostiți pot fi din nou împreună. Desigur că relația lor nu se potrivește cu dorințele colonelului ajuns guvernator, ceea ce face ca acesta să îl trimită pe Carlos într-o misiune imposibilă în junglă.
Carlos nu se mai întoarce și este declarat dispărut. Iubirea dintre cei doi nu se stinge, ceea ce o face pe Leonor să pornească în căutarea lui Carlos, ghidată de un băștinaș. Peripețiile ei nu se încheie aici, însă. Ceea ce vă las vouă să descoperiți e dacă cei doi mai ajung vreodată să se vadă sau moartea le va sta în calea reîntâlnirii?
Per ansamblu, Timpul iubirilor perfecte e un roman ce merită lecturat. De ce? Pentru că îmbină evenimente captivante cu descrieri uluitoare ale locurilor în care se petrece acțiunea. Povestea de iubire face ca cele peste patru sute de pagini să zboare, conducând spre un final greu de ghicit și neașteptat totodată.
Tiago Rebelo a creat un roman atinge sufletele și hrănește spiritual de aventură totodată, ilustrând întorsăturile neașteptate ale destinului și creând sentimental că totul e posibil atunci când iubești. Dacă într-adevăr este așa, vă las vouă să confirmați.
Timpul iubirilor perfecte e una din lecturile ce trebuie să vă însenineze zilele.
Recenzie realizată pentru Campania „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii a editurii ALLFA”.

Lectură plăcută vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...