Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 10 aprilie 2012

Articolul de marți: Literatură despre originile creștinismului


Rămânând în sfera literaturii, că până la urmă asta e tema principală a tot ceea ce scriu aici pe blog, și combinând cu sărbătorile pascale, ce sunt tot mai aproape, astăzi scriu de originile creștinismului și Maria Magdalena, mai exact despre cărțile ce abordează această temă. În ultimii ani au apărut romane, documentare sau cărți de non-ficțiune care tratează gnosticismul și originile creștinismului.
„Nebunia” asta a luat amploare odată cu romanul lui Dan Brown, arhicunoscutul „Codul lui da Vinci”; ideea de la baza cărții e reală însă ceea ce construiește autorul pornind de la respective ipoteză e pură ficțiune. Fiecare dintre cele trei romane, dintre care două au fost ecranizate, și care au același personaj principal, Robert Langdom – „Îngeri și Demoni”, „Codul lui da Vinci”, „Simbolul Pierdut” – sunt niște thrillere excelente bine închegate care poartă cititorul prin aventuri ce taie răsuflarea.
Daca ceea ce Dan Brown supune atenției vă suscită înteresul, vă pot recomanda niște cărți credibile cu informații complexe și care au la bază o documentație amănunțită. Laurence Gardner ne arată cine a fost cu adevărat Maria Magdalena și ce rol a jucat ea în creștinism, prin volumele Testamentul Magdalenei și Stirpea Sfântului Graal. Fiecare afirmație a sa este credibilă și susținută cu ajutorul manuscriselor de la Marea Moartă, printre care Evaghelia lui Filip, Evanghelia lui Iuda sau Evaghelia Mariei Magdalena, dar și prin evangheliile canonice și prin fragmentele care au fost scoase din acestea, de către prea înalții bisericii.
O altă sugestie de lectură, pe aceeași temă, dar cu o abordare diferită, putem găsi la Kathleen McGowan cu cele două cărți până în prezent, traduse în română „Cea Așteptată” și „Cartea Iubirii”. Nu, aceste două cărți nu sunt thrillere și nici nu sunt cărți – documentar ci beletristică fină, sensibilă care atinge sufletul în punctual lui cel mai vulnerabil, „lipindu-se” acolo și modelând trăirile cititorului. Autoarea însă s-a documentat pe temele despre care scrie, astfel încât informațiile istorice sunt pertinente și reale. Mai multe informații vă voi oferi în următoarele două recenzii.
Prin acest articol nu încerc să schimb credințe religioase sau să dinigrez oricare dintre confesiuni, ci pur și simplu expun o altă perspectivă pe care o puteți analiza sau nu, pe care o puteți lua în considerare sau nu. În fond, fiecare are dreptul să-și aleagă propria religie, să urmeze orice credință dorește sau să-și creeze propria cale atâta timp cât nu interferează negativ cu cele ale celor din jur.

Trăiți-vă viața corect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...