Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 5 august 2015

Recenzie: Lois McMaster Bujold - Cioburi de onoare

Am citit pentru prima data una din cărțile editurii Paladin. Ei sunt de ceva vreme pe piață, numai nu știu cum se face că tot nu am reușit până acum. Mă bucur că am început acum totuși, și mai ales mă bucur că am ales să încep cu Cioburi de onoare, ceea ce mi-a oferit șansa de a aprecia munca celor de la Paladin încă și mai mult.
Cioburi de onoare este un space opera captivant, primul dintr-o saga, saga Vorkosigan. Ce-i drept e că m-am îndrăgostit de povestea Cordeliei Naismith și de abia aștept să pun mâna pe continuări pentru a afla care este viitorul universului în care aceasta trăiește.


Căpitanul Cordelia Naismith este un cercetător din Colonia Beta care împreună cu echipa sa are datoria de a analiza geografia și ecosistemele unei planete noi descoperite. Misiunea ei este întreruptă brusc, atunci când baza le este atacată și distrusă de un echipaj militar barrayaran. Motivul acestui atac este unul dublu. Primul se constituie în menținerea secretă a unei noi baze militare, creată în vederea atacului asupra planetei Escobar, cel de-al doilea este rebeliunea echipajului barrayaran împotriva comandantului misiunii lor, Aral Vorkosigan cunoscut și ca „Măcelarul de pe Komarr”. Și bineînțeles, povestea se complică, devenind o foarte reușită combinație de acțiune și romantism. Cordelia se îndrăgostește de Aral iar Aral de Cordelia și asta în ciuda tuturor opreliștilor ce le stau în cale, că de, așa e dragostea, capricioasă și încăpățânată.
Conflictele militare și comploturile se țin lanț, ceea ce îi ține pe cei doi mai mult la distanță și în tabere adverse, decât împreună, dar cum e ușor de ghicit, asta îi face să se iubească încă și mai mult.

Rețeta folosita de Lois McMaster Bujold e una excelentă. Nu e ușor lucru să scrii un roman science-fiction și să pui și o poveste de iubire în toată regula acolo, dar mai mult să faci totul să pară foarte natural.     

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...