Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

vineri, 6 martie 2015

Recenzie: Guillaume Musso - Dupa sapte ani

Sebastian Larabee și Nikki Nikovski sunt protagoniștii acestui nou roman al lui Musso. Un roman ce trece dincolo de limitele cu care autorul v-a obișnuit dând de înțeles că dorește să îți diversifice stilul, să abordeze viața și din ale unghiuri.
Ce au în comun Sebastian și Nikki? Mai nimic, exceptând un divorț și cei doi copii. Ce îi aduce din nou împreună? Faptul că Jeremy și Camille sunt în pericol. De aici, cei doi vor porni într-o întreagă aventură ce îi poartă pe trei continente din SUA în Franța și de acolo în pădurea amazoniană.



Sebastian Larabee este tipul tatătului avut și extrem de protector cu fiica sa, mergând până acolo încât săptamânal îi încalcă intimitatea amăgindu-se că î face doar pentru siguranța ei. Pe de altă parte Nikki e tipul de mamă extrem de libertină încât fiul ei lipsește de acasă cu zilele și asta nu o sperie de loc. Cei doi ilustrează două extreme ale tiplogiilor părintești fiind niște modele clare de așa nu. Oricum s-ar comporta însă cei doi, e clar că își iubesc odraslele și doresc să le ofere ce e mai bun în viață. Astfel în momentul în care Sebastian are o ceartă cu fiica sa și descoperă că nu reușește să descâlcească situația, decide să îți calce pe inimă și să o contacteze pe fosta lui soție, care exact atunci trece și ea printr-o criză familială și consideră că numai fostul ei soț îi poate fi de folos.
Urmărind diferite piste și descifrând comportamentul fiului lor, Sebastian și Nikki concluzionează că fiul lor a fost răpit. Din acest punct situația devine din ce în ce mai dramatică implicând vărsare de sânge, trafic de stupefiante și urmări pe trei continente. Cei doi foști soți pleacă în urmărirea răpitorilor din America până în Franța. În Paris descoperă că cineva practic se joacă cu ei, punându-le la dispoziție limuzină, hotel de lux și cină pe Sena. Oare care o fi motivul ce se ascunde în spatele tuturor acestea? În plus poliția din state cât și cea din Franța îi considera vinovați de numeroase delicte astfel încât pornește într-o urmărire generală.

Povestea din După șapte ani...  nu este una ce poate fi total asimilată unui gen, ci e mai degrabă la granița dintre thriller polițist și dramă cu un iz de poveste de iubire. Cum anume crează Musso acest mix efervescent și intens totodată? Asta mi-aș dori să știu și eu, dar până să îi dezleg tainele stilului său literar mă delectez cu produsele sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...