Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 10 august 2014

Recenzie: Jan Philipp-Sendeker - Șoapta inimii

Șoapte inimii ne prezintă povestea unei iubiri ce nu s-a stins chiar dacă timpul și spațiulîi stă în cale. Jan-Philipp Sendeker crează în romanul său de debut o poveste ce ține citiorii lipițe de pagini făcând să treacă cu relativă ușurință peste stilul diferit de relatare adoptat.
Ceea ce pare la început a fi o aventură în Birmania, în momentul în care Julia Win decide să îți caute tatăl dispărut de patru ani, devine o aventură virtuală, la persoana a treia, în care chiar și Julia se transformă în spectator. U Ba, un localnic care o abordează fără sfială în stațiunea montană Kalaw (un sat pierdut în munți), îi oferă detalii intime despre viața ei și îi promite să îi devăluie secretul tatălui său și ce anume l-a făcut să îi părăsească cu patru ani înainte.


Julia, află povestea părinților lui Tin Win, a bunicilor ei de fapt, și a lui Tin Win, cel care îi este tată și despre care până atunci nimeni nu știa nimic legat de primii douăzeci de ani din viața sa. Ea descoperă o poveste de iubire din tinerețe, dintre Tin Win cel orb și Mi Mi cea oloagă, o poveste emoționantă și plină de sentimente ce demonstrează că dragostea e o forță supremă mai presus de orice.
De ce Șoapta inimii? Consider că romanul oferă o dublă explicație titlului, una directă și cealaltă metaforică. În perioada în care Tin Win era orb, celelalte simțuri ale sale s-au dezvoltat neașteptat de mult, auzul devenindu-i atât de fin încât putea percepe inclusiv bătăile inimilor celor pe care-i întâlnea. Astfel se face că a întâlnit-o pe Mi Mi, cea a cărei bătăi ale inimii nu le va uita niciodată, nici chiar atunci când un ocean îi desparte.
Chiar dacă romanul lui Jan-Philipp Sendeker nu oferă aventura așteptată de cititori, textul e unul demn de atenție, meritându-și toate laudele și aprecierile primite. Șoapta inimii e o istorie care își așteptă răbdătoare cititorii dornici să îi descopere emoția și parfumul oriental, dovedindu-se a fi o proză de excepție.
Romanul Șoapta inimii scris de Jan-Philipp Sendeker și publicat în română în traducerea lui Iulian Curuia în 2013 la editura Allfa, ne reamintește că iubirea e cel mai de preț lucru pe care un om îl poate avea în scurta existență în această lume.

Vă doresc să lecturați acest roman cu cea mai mare plăcere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...