Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 30 decembrie 2012

Ultima recenzie din 2012: Adina Speteanu - Crimă la timpul trecut


Îmi place să dau câte o șansă literaturii române, dar cu cartea Adinei știam că merg la sigur și nu voi regreta decizia achiziției ei. „Crimă la timpul trecut” e un roman scris uluitor de bine și care te ține captiv între pagini, de la prima până la ultima. Categoric 199 pagini sunt prea puține.


Ema este o tânără psiholog urmărită de un trecut urât și dureros pe care fiecare pacient și fiecare întâmplare din viața ei i-l evocă. Peste toate acestea un alt eveniment trist o lovește. Moartea Adelei, sora Emei, aduce pe lângă tristețe și doliu o umbră de mister și enigmă.
Și de parcă Ema nu ar fi destul de încercată de soartă, mai este și prinsă într-un vârtej al dragostei și al distrugerii totodată. Din dorința de a găsi ucigașul surorii ei și de a se răzbuna pe el, Ema se implică într-o anchetă ce va scoate la iveală secrete adânc îngropate atât în sufletele celor pe care ii cercetează ci și în sufletul ei propriu, determinând-o să rememoreze evenimente dureroase.
Nu voi dezvălui mai multe lucruri deoarece intenționez să vă las pe voi să dezlegați misterele, să descoperiți mistere nebănuite, să trăiți fiorii iubirii și dramele sufletești ale personajelor impresionant de mature și reale. 
Ce pot să vă mai spun, e că finalul aduce, pe lângă un relativ happy-end, câteva surprize pe care le veți savura bucuroși.

Cartea Adinei combină povestea de iubire cu thrillerul polițist prezentându-ne un roman uluitor de bun și de captivant care îți cere imperios să-l lecturezi cât mai curând.
Totodată vreau să îi transmit felicitările mele autoarei, apreciez enorm munca pe care a depus-o și rezultatul dat la iveală.
Spor la citit un roman românesc de calitate!

6 comentarii:

  1. Îmi pare bine să aud că mai este încă o scriitoare bună de literatură poliţistă în România. Frumoasă recenzie se vede că ţi-a plăcut cu adevărat cartea. Toate cele bune în noul an. Să ne citim sănătoşi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanul Adinei nu se încadrează la thrillere polițiste, crima și investigația sunt doar niște „condimente” adăugate unei povești de dragoste imposibile. Probabil nu am fost eu suficient de explicit, mai sus.
      Mulțumesc, la fel îți doresc și ție și familiei tale!

      Ștergere
  2. Mii de mulțumiri pentru cuvintele frumoase. Am sărit în sus de bucurie când am deschis e-mail-ul azi și am văzut postarea. Chiar eram curioasă dacă o să-ți placă, după ce am aflat că ai cumpărat-o. Și am văzut și pe Goodreads că ai citit-o. :)
    Un an cât mai bun! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plăcerea de a scrie cuvinte frumoase a fost de partea mea. Îți mulțumesc că mi-ai oferit ocazia, scriind această carte, de a o citi și de a scrie despre ea.
      Un an bun și plin de succese și realizări îți doresc!
      Și aștept următoarea carte.

      Ștergere
    2. Mulțumesc. Și eu o aștept, dar mai am de lucrat la ea...

      Ștergere
    3. Sper că voi fi printre primii care vor afla veștile despre noua carte.

      Ștergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...