Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

luni, 27 februarie 2012

Recenzie: Guillaume Musso – Fata de hârtie


Am dat și coperta patru și am rămas cu cartea închisă în mână meditând la povestea care tocmai am încheiat-o, pe care am terminat de o lecturat. Am citit o mulțime de cărți/ romane care au la bază povești de iubire. Toate au aceeași idée centrală, sau aproape toate, luând în considerare această lectură uluitoare și surprinzător de originală.
            Fata de hârtie e un roman nou, proaspăt cu un suflu literar aparte. Ne prezintă o poveste despre crearea poveștii și crearea de povești. Un fel de artă poetică dar pentru proză. Povestea unui scriitor despre scrieriile sale, despre modul în care face evenimentele și personajele să prindă viață în fața cititorului, despre inspirația lui și plăcerea pe care i-o dă scrisul.

vineri, 17 februarie 2012

Recenzie: George R.R. Martin - Încleștarea Regilor


Volumul anterior al impresionantei saga Cântec de Gheață și Foc ne-a oferit un spectacol de zile mari. Urzeala Tronurilor e un joc cât se poate de serios, în care minciunile și trădările duc la crime și război, la moartea unor personaje îndrăgite și triumful (temporar) personjelor nesuferite, care totuși nu pot fi numite negative. În cărțile lui Martin nu există o parte bună și o parte rea, ci e o oglindire a realității noastre, în care suntem buni sau răi în funcție de context și de interese.
Încleștarea Regilor prezintă războiul celor cinci regi, război început în volumul trecut odată cu uciderea regelui Robert I Baratheon primul pe numele său și acuzația de trădare adusă lui Eddard Stark, Mâna Regelui; care mână va sfârși, șocant, decapitantă, autorul demonstrând o originalitate și un cinism în construirea narațiunii. Sadismul auctorial a șocat milione de cititori dar nu i-a îndepărtat de lectură, ci din contră i-a legat mai tare de firul narativ și i-a pregătit psihologic pentru următoarele morți ale unor personaje îndrăgite sau apreciate.

vineri, 3 februarie 2012

Recenzie: Aurel Cărășel - Vânătoare de noapte

În 2010, Eagle Publishing House scoate ediția a doua a romanului Vânătoare de noapte, un roman Science Fantasy, apărut prima dată în 1995, al unui autor român. Da, român, dacă nu vă vine a crede, chiar avem literatură română contemporană de calitate, dovadă și cele două recenzii plasate de mine, până acum pe blog.
Ideea inițială a cărții a fost structurată într-o proză scurtă ce a luat premiul I la un concurs literar și mult mai târziu a fost transformată într-un roman, pe care l-am descoperit doar recent.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...