Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 20 decembrie 2011

Recenzie: George RR Martin - Urzeala Tronurilor


O operă impresionantă și fascinantă, asta e Urzeala Tronurilor. O împletire de cunoștințe istorico-mitologice cu unele politico-culturale și cu cele fantastico-magice alcătuiesc un roman despre care niciuna din limbile pământului nu are destule cuvinte să-l descrie în toată splendoarea și complexitatea sa. Inovația lui George R.R. Martin în genul literar inventat practic de Tolkien este, cum déjà s-a remarcat încă de la apariția volumului, faptul că personajele sunt surprinzător de asemănătoare cu cele din lumea reala, pline de țeluri ascunse și de gânduri perfide, nici bune, nici rele, însă înșelătoare și ipocrite când e nevoie pentru îndeplinirea obiectivelor.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Recenzie: Ursula K. LeGuin - Mâna stângă a întunericului


Nu citisem demult ceva fantasy şi simţeam nevoia să-mi pun imaginaţia la treabă; să zburd pe alte meleaguri, să cunosc alte fiinţe şi să i-au parte la viaţa şi activitateta lor.

             Recunosc, pentru mine, titlul contează cam 50% în alegerea unei cărţi, restul procentelor  fiind împărţite în mod echitabil între: numele autorului, ilustraţia copertei şi numele editurii.
 
             Titlul mi s-a părut intrigant, deoarece nu pot vizualiza întunericul ca pe o fiinţă şi mai ales una cu mâini, deci cu aspect uman. Am decis că titlul era excelent, cu un înţeles tăinuit în cele 300 de pagini ce mă aşteptau să le dezleg misterele.

luni, 5 decembrie 2011

Recenzie: Brandon Sanderson - Elantris


         Am citit undeva că Brandon Sanderson e cel care continuă cărțile (mai exact magnifica sagă Roata Timpului) lui Robert Jordan. În momentul în care am citit autorul pe coperta cărții a fost suficient să mă convingă că are ceva să îmi dezvăluie, că are un conținut captivant. Și într-adevăr așa a fost deoarece altfel nu aș mai fi scris recenzia aceasta.
Elantris e un oraș în care în urmă cu zece ani magia a decăzut, nu se știe din ce cauză, însă a afectat economia întregii țări și a dus la revolte sângeroase. Cartea are trei personaje principale, prințul Raoden (transformat de Shaod în elantrian), prințesa Sarene (soția lui Reoden, dar care nu l-a cunoscut niciodată) și gyornul Hrathen (preotul care vrea să convertească Arelonul).

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...