Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 12 iunie 2012

Articolul de marți: Bibliotecari/ e Ep.3


După ce în episoadele anterioare am împărtășit doar impresii negative vis-à-vis de bibliotecari, m-am decis ca săptămâna aceasta să vin cu ceva cât de cât mai pozitiv. În episodul de azi voi aborda tipul:

3. Bibliotecarul/a în vârstă dar mereu drăguț/ă și amabil/ă
De obicei e o persoană amabilă și aproape de pensionare mereu disponibilă care te ajută cu zâmbetul pe buze; îți oferă toate resursele disponibile și se dedică căutării cărților de care ai nevoie. De cele mai multe ori se interesează despre subiectul tău de documentare și îți oferă sugestii ori piste de cercetare.
Dacă cumva nu cauți cărți pentru un scop anume ci doar beletristică de relaxare, de asemenea îți dă idei despre ce și cum să cauți ori chiar te întreabă care sunt genurile tale literare preferate că să te poată ajuta.
Exemplul de azi are în centru o bibliotecară care a fost nespus de săritoare ori de câte ori am mers la sala de lectură a bibliotecii județene din Bistrița. Îmi amintesc că aveam nevoie de numeroase materiale și cărți pentru un proiect la Biblioteconomie, în primul an de facultate. Deoarece eu mă întorceam, de la Mureș, întotdeauna în weekenduri la Bistrița, nu apucasem să mă documentez acolo la biblioteca facultății ori la cea județeană din Mureș, așa că am fost nevoit să mă mulțumesc cu ceea ce aș fi putut găsi la mine în oraș. Probabil că proiectul meu nu ar fi fost atât de reușit și atât de bine realizat dacă nu aș fi avut norocul să dau peste acest tip de bibliotecară; dintr-o dată munca mea a devenit mai ușoară. Cele câteva ore petrecute în sala de lectură s-au dovedit extrem de productive deoarece am avut acces la o cantitate impresionantă de materiale și resurse la care nici nu mă gândisem și care mi-au fost puse la dispoziție însoțite în permanență de zâmbete și sfaturi.
După un astfel de bibliotecar îți pare rău când vii într-o zi la bibliotecă și vezi că scaunul lui e ocupat de altcineva.
Mulțumesc bibliotecarilor care m-au ajutat de-a lungul celor trei ani de facultate.
Lecturi plăcute, vouă cititorilor!

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...