Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Rec: Anna Vary - Ultima vrajitoare din Transilvania

Textul ce urmează nu are pretenția de a fi numit recenzie.

Deși nu citesc atât de des cărți scrise de autori români precum mi-aș dori, din când în când mai îmi trec prin mână și prin fața ochilor de cititor avid și cărți românești. Iar ele sunt de foarte multe ori cărți excelent scrise și cu niște povești la fel de captivante precum cele extreme de populare din afară.
De această dată voi vorbi puțin despre Ultima vrăjitoare din Transilvania, romanul Annei Vary (sau după cum toată lumea știe déjà, al Cristinei Nemerovski) Urmând rețeta unui young adult tipic, romanul stă în tiparele lui, însă nu s-a ridicat la așteptările mele. Probabil acestea au fost greșit plasate chiar de la bun început.



Dacă căutați, așa cum făceam și eu, o poveste bine ancorată în mitologie și istorie cu o intrigă complexă și personaje bine conturate atunci nu aceasta este cartea de care aveți nevoie. Dacă însă vă doriți o povestioară ușoară și rapidă despre adolescenți care descoperă mistere și care pornesc în aventuri nesăbuite atunci nu ezitați în a purcede la lecturarea acestei cărți, prima dintr-o serie de trei.
Povestea e simplă, fata este trimisă în vacanță la bunici, ca metodă de a se dezîndrăgosti de fratele ei vitreg, într-un sat de munte unde toți bătrânii sunt portretizați drept senili și ignoranți și nu merită să fie luați în seamă. Evident metoda nu funcționează, fratele vitreg i se alătură și amândoi pornesc într-o pseudo aventură de a descoperi mai multe despre contesa Aneke, cumva înrudită cu Alexandra și a cărei soră încă trăiește chiar și azi după vreo 300 și ceva de ani.
Nu există nimic concret, nimic să țină cititorul cu sufletul la gură, nimic să te facă să îți dorești să ajungi la finalul cărții și în același timp să nu vrei să te desparți de lumea și personajele create.
Repet, cartea nu e rea doar că nu a fost pe măsura așteptărilor mele și pe gustul meu. Vă îndemn însă să o lecturați dacă după cele ce v-am zis déjà nu sunteți descurajați. Aș fi foarte curios să aud/ citesc și alte păreri să văd ce anume aș fi putut lua mai mult din lectura cărții Ultima Vrăjitoare din Transilvania al Annei Vary.


Până data viitoare spor la citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...