Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 18 februarie 2014

Recenzie: Cecelia Ahern - P.S. Te iubesc

La douăzeci și unu de ani, Cecelia Ahern debutează cu romanul P.S. Te iubesc roman ce va avea un succes neașteptat și o uimitoare popularitate. După ecranizare făcută de Warner Bross cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale, romanul și autoarea lui au devenit și mai faimoși.
Povestea începe cu tragedia prin care trece Holly, și anume moartea soțului ei. Gerry decedase în urma unei tumori cerebrale ce nu a mai putut fi operată, deoarece a fost descoperită prea târziu. Însă a avut timpul necesar să pună la cale un plan prin care să o facă pe Holly să treacă mai ușor peste dispariția sa. Îi lasă acesteia zece scrisori pentru cele zece luni rămase până la sfârșitul anului în care acesta s-a stins din viață. Toate scrisorile sunt încheiate cu P.S. Te iubesc!


În fiecare dintre cele zece mesaje Gerry îi cere soției sale să facă câte un lucru nou, să abordeze viața dintr-o nouă perspectivă, să vadă lucrurile dintr-un alt unghi, un unghi care îi va permite să treacă peste durerea sufletească. Printre cerințele lui Gerry se regăsesc participarea la un karaoke, plecarea într-o excursie în Spania, căutarea unui loc de muncă și bineînțeles să încerce să iubească din nou.
Cititorul are ocazia să o urmărească pe Holly de-a lungul celor zece luni de transformare și suferință, să o vadă cum îți recapătă speranța și cum și-o pierde în cele mai neașteptate momente, cum revine la viață veselă și activă și cum se cufundă din nou în durere și suferință. Toate până la ultima scrisoare, care reprezintă un sfârșit și anume faptul că nu va mai avea suportul lui moral chiar și de dincolo de moarte, dar și un început care îi îngăduie să spere.
Finalul vine într-o formă neașteptată pentru o dramă cum este „P.S. Te iubesc”. Vă las să descoperiți plăcerea unei lecturi relaxante și extrem de savuroase, dar totodată să reflectați la mesajul transmis.
Dacă acest roman al Ceceliei Ahern v-a stârnit curiozitatea, puteți încerca și celelalte cărți ale autoarei: Prietenul nevăzut, Dispăruți fără urmă, Suflete pereche, Cadoul, Cartea Viitorului, Mulțumesc pentru amintiri, Întâlnire cu viața sau O sută de nume.

Această recenzie face parte din campania „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii” a editurii All. 

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...