Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Recenzie: Samatha Shannon - The Bone Season

Înainte de a menționa orice altceva despre The Bone Season vreau să spun că l-am citit în engleză așa că nu sunt deloc familiarizat cu traducerile diferitelor nume și noțiuni oferite de traducătorul român, prin urmare ori de câte ori e nevoie o să le folosesc pe cele din engleză.
În vârstă de nouăsprezece ani Paige Mahoney este investigator în lumea criminalității din Scion Londra. Ce face mai exact? Scotocește după informații. Cum? Folosindu-se de abilitatea ei supranaturală care îi permite sufletului ei să părăsească trupul și să colinde prin mințile altora. Mai mult decât atât, prin ceea ce e capabilă să facă e pasibilă de pedeapsa cu moartea, deoarece orice activitate supranaturală este cu desăvârșire interzisă.


Povestea lui Paige devine extrem de captivantă din momentul în care în extrem de bine organizatul metrou londonez se luptă cu doi membri din Underguard. Pe unul îl ucide folosindu-și pentru prima dată abilitățile pentru așa ceva. Pe celălalt îl lasă într-o comă profundă. Deși fuge și încearcă să se ascundă este capturată în cele din urmă și trimisă în colonia penală Sheol I din Oxford. Acolo se pare că cele mai negre coșmaruri sunt simple vise pe lângă realitatea pe care Paige are de-o înfruntat.
Sheol I este un oraș stăpânit de niște creaturi de pe altă lume, Rephaim. Acestea trăiesc hrănindu-se cu aurele celor din jur, iar singurii lor dușmani sunt Emim, niște creature feroce a căror existență este învăluită în mister. În acest loc Paige trebuie să își ducă existența. Să uite cine e și să devină parte a armatei care protejează lumea de Emim. În plus Nashira, rephaite-ul care conduce colonia, are niște planuri speciale pentru Paige, deoarece ea e singurul dreamwalker pe care l-a întâlnit și dorește să îi ia puterile.
Nu doar lumea umană este plină de trădări și invidii și de interese personale ci și cea a creaturilor precum Rephaim, ceea ce înseamnă că pentru toți cei din Sheol I dornici să se revolte mai există o șansă. Desigur Paige Mahoney e motorul ce va pune totul în mișcare. De ce e nevoie din partea voastră? Doar de răbdare și de dorința de a citi cele 452 de pagini de aventuri într-un viitor distopic.
Romanul The Bone Season este primul roman al autoarei Samantha Shannon. Samantha Shannon s-a născut în 1991 și a terminat English Language and Literature la St Anne College in Oxford.
Până acum este un roman extreme de bine primit de către cititori și critică.

Vi-l recomand și vouă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...