Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 30 decembrie 2012

Ultima recenzie din 2012: Adina Speteanu - Crimă la timpul trecut


Îmi place să dau câte o șansă literaturii române, dar cu cartea Adinei știam că merg la sigur și nu voi regreta decizia achiziției ei. „Crimă la timpul trecut” e un roman scris uluitor de bine și care te ține captiv între pagini, de la prima până la ultima. Categoric 199 pagini sunt prea puține.

joi, 27 decembrie 2012

Recenzie specială de Crăciun: Cecelia Ahern - Prietenul Nevăzut


Cu Prietenul nevăzut am încheiat de lecturat cărțile traduse până acum în limba română, ale scriitoarei irlandeze, Cecelia Ahern.

Cecelia Ahern are un mod aparte în care știe adauge puțină magie la fiecare roman, astfel încât cele mai frumoase povești de iubire să aibă loc. Nici de această dată nu se dezminte și ne aduce în prim plan două personaje uluitoare.

Recenzia integrală o puteți vedea pe Serial Readers. În The Club of Serial Readers puteți comenta cărțile preferate și puteți scrie recenzii pentru care să fiți recompensați.

Cărțile Ceceliei Ahern sunt apărute la editura All(fa), iar Prietenul Nevăzut a apărut în 2007, în traducerea Marilenei Iovu.
Romane perfecte de citit în perioada sărbătorilor de iarnă.
Savurați lectura lor!

luni, 24 decembrie 2012

Articol special de Crăciun

Uite că a sosit din nou Crăciunul cu bucurii, fericire, cadouri dar și cu aglomerație, stres și nervi.

Vă urez distracție plăcută și moderație la băutură și mâncare!


Spor la citit lecturi cât mai incitante!

Crăciun Fericit!

duminică, 23 decembrie 2012

Recenzie specială de Crăciun: Nicholas Sparks - Talismanul Norocos



Două ediții, 
același roman.
Cu stilul lui Sparks m-am întâlnit pentru prima dată când am lecturat „O plimbare de neuitat”, un roman sentimental și dramatic care m-a lăsat cu lacrimi în ochi la final. Probabil mare parte din domnii care îmi citesc blogul sunt de părere că nu merită să-și piardă vremea cu Sparks, acesta scriind cărți destinate femeilor. Mie, însă, întotdeauna mi-a plăcut să fiu altfel, să trec barierele, să depășesc limitele, să dau lumii ceva despre care să bârfească, tocmai de aceea citesc și altceva.
Revenind la Talismanul Norocos, de Nicholas Sparks, este un roman excepțional scris de un romantic incurabil. Și povestea aceasta ca și celelalte este umbrită de evenimente nefaste, însă ajunge la un final cât de cât fericit.

miercuri, 19 decembrie 2012

Recenzie: Kim Edwards - Fiica Tăcerii

Prin intermediul acestui post vreau să fac două lucruri:

1. Vă pun la dispoziție recenzia mea pentru cartea „Fiica Tăcerii” scrisă de Kim Edwards și publicată la Rao în 2009. Mai jos aveți începutul recenziei:


În 1964, într-o noapte de iarnă doctorul David Henry o ajută pe soția lui să aducă pe lume gemenii lor, un băiat, Paul, și o fată, Phoebe. Fiul, născut primul, e perfect sănătos dar fiica are din nefericire Sindromul Down. Doctorul recunoaște semnele bolii și decide să își trimită fiica la un institut pentru copii cu dizabilități. De ce a făcut acest lucru, care sunt motivele și cât sunt de valide, poate părea greu de înțeles, ca simplu privitor din exterior. Dar David are niște amintiri care poate l-au influențat. Și anume durerea de nedescris a mamei sale, durere pe care a simțit-o atunci când sora lui, June, s-a stins din viață ca urmare a unor complicații cardiace datorate tot Sindromului Down.

luni, 17 decembrie 2012

Recenzie: James Agee - Un deces în familie


Roman laureat cu premiul Pulitzer în 1958.
Un deces în familie este o operă cu caracter autobiografic, un roman care ne prezintă cu o profunzime uluitoare suferința și trăirile cauzate familiei, de moartea tragică a lui Jay Follet.
Metafora fundamentală a romanului este întoarcerea acasă. Povestirea începe cu Jay și fiul său, Rufus, întorcându-se mulțumiți acasă după vizionarea unui film la cinematograful din oraș. Povestirea este continuată din două perspective, cea clasică, cu narator la persoana a III-a și cea specifică textelor biografice, cu narațiune la persoana I și narator-personaj principal. Finalul romanului ne reîntoarce la metaforă. Astfel îl vedem pe Rufus întorcându-se acasă împreună cu Andrew, de data aceasta în tăcere și consternați pentru că multe lucruri s-au schimbat între timp.

miercuri, 12 decembrie 2012

În sfârșit la mine acasă

Deși titlul pe care l-am folosit poate părea ciudat, mi s-a părut potrivit pentru exprimarea fericirii personale vis-a-vis de noile achiziții de carte făcute din 23.11.12 și până în prezent.
O să încep cu piesa de rezistență:

„Cheia” de Simon Toyne, cu autograful autorului, achiziționată prin intermediul și bunăvoința Georgianei (îi mai mulțumesc odată, deși mi-a spus că i se urcă la cap) de la Gaudeamus. Mai jos aveți pozele:

luni, 10 decembrie 2012

100 - post aniversar

A trecut mai bine de un an de când mi-am dedicat o parte din timpul meu liber acestui blog literar. A fost un an important pentru mine din diferite puncte de vedere, un an frumos și un an în care am condus un blog pe drumul pe care cu paisprezece luni în urmă puteam doar să îl visez.

Mă simt oarecum dator să ofer câteva statistici:
- peste 11.000 de vizite de la postul introductiv și până acum;
- 100 posturi;
- 60 de recenzii;
- 225 de comentarii publicate;
- 24 de persoane urmăresc blogul prin GFC;
- 58 de persoane au apăsat butonul Like al paginii de Facebook a blogului;
- 27 de vizite în medie pe zi.

E mult? E puțin? Voi să îmi spuneți.

Mi-am dorit un blog care să iasă în evidență, un blog asupra căruia să îmi pun amprenta dar în care elementele vieții mele personale să fie cât mai puține.
Un blog cu formă și conținut cât mai aproape de profesionalism.
Un blog care să vă ofere exact ce am citit eu și ce mi-ar plăcea să citiți și voi ca să ne putem împărtăși părerile.
Un blog prin intermediul căruia să cunosc oameni pentru care cititul primordial.

Am reușit să îmi ating visul? Eu zic că da, dar mai am până la împlinirea lui completă.

Tot cu această ocazie aniversară am trecut și la vestimentația de iarnă.

Lecturi plăcute, dragi cititori, oriunde vă aflați!

duminică, 9 decembrie 2012

Recenzie: Cecelia Ahern - Cartea Viitorului


Din prima clipă în care am văzut cartea pe raftul librăriei Alexandria din Tg. Mureș mi-am zis: Cu prima ocazie îmi iau cartea asta. Prime ocazii au venit și au trecut, de atunci mi-am luat o grămadă de alte cărți și asta mi-a ieșit din minte. Nici în momentul citirii ei nu o dețineam propriu-zis, ci era doar împrumutată de la bibliotecă.
Din câte știu eu, „Cartea Viitorului” e cea mai recentă publicație în limba română a celebrei scriitoare irlandeze, Cecelia Ahern, celebră fiindcă a debutat la 21 de ani cu fenomenalul roman: P.S. Te iubesc, iar de atunci a tot scris cărți numa bune de emoționat și de stors lacrimi – pe care le-am savurat pe toate: Mulțumesc pentru amintiri, Cadoul, Dispăruți fără urmă, Suflete pereche, cu o singură restanță: Prietenul Nevăzut.

duminică, 2 decembrie 2012

Recenzie: Ariana Franklin - Maestră în arta morții


Un roman pe care mi l-am luat la preț redus în vară de la Bookland, un roman căruia până acum o lună și ceva nu i-am dat atenție pentru că aveam alte cărți mai tentante în vizor.
Se pare că am greșit ignorând-o, deoarece s-a dovedit un excelent roman istoric – mister medieval în stilul lui Bernard Knight. Documentându-mă puțin am aflat că Maestră în arta morții e primul volum dintr-o serie de patru, apărut la Nemira în 2008 în traducerea Marinei Radu. Celelalte trei nu sunt încă traduse în română dar iată titlurile originale, așa cum sunt menționate pe goodreads:
-          The Serpent’s Tale
-          Grave Good
-          A Murderous Procession

sâmbătă, 1 decembrie 2012

1 decembrie


La mulți ani! 
România și românilor de pretutindeni! 

Articolul special pregătit pentru această zi de sărbătoarea îl găsiți AICI!

vineri, 30 noiembrie 2012

Concurs pentru bloggeri!

Sunteți blogger? Aveți un blog activ de peste 3 luni și cu minimum 30 de postări?

Atunci puteți participa la concursul lansat de Blogul Colecționarului.

Care este premiul?

Întreaga colecție Enciclopedia Universală Britannica formată din 16 volume.

Nu vă vine să credeți? Intrați aici să vă convingeți!!!


Poza e tot de pe Blogul Colectionarului.

miercuri, 28 noiembrie 2012

Recenzie: Mădălina Popa - Asemănări

Mădălina Popa, o tânără scriitoare mi-a oferit ocazia și privilegiul de a-i citi cartea înainte de lansare. Apropo de lansare, mâine pe 29 noiembrie va avea loc într-un cadru mai restrâns, la căminul cultural din Băneasa, Constanța.
O altă lansare va avea loc luna viitoare la Iași. Când voi primi toate detaliile vă voi da de veste. Sau puteți lua legătura voi cu Mădălina, prin intermediul blogului pe care îl are: Cealaltă Ea.


duminică, 25 noiembrie 2012

Recenzie: Wilbur Smith - Căutarea (#4 Egiptul Antic)


Căutarea este cel de-al patrulea volum al seriei Egiptul Antic scrisă de Wilbur Smith. Primele trei volume le-am citit cu ceva vreme în urmă iar în acest moment nu aș putea să scriu recenzii pentru ele deoarece ar trebui să le recitesc. Mi-am propus să nu mai recitesc cărți pentru că astfel îmi voi limita timpul în care aș putea citi noi romane. În locul a trei recenzii vă voi oferi un rezumat al aventurilor magului Taita desfășurate pe mai bine de o mie cinci sute de pagini.

marți, 20 noiembrie 2012

Recenzie: Lee Child - Ancheta


Cu Lee Child am făcut cunoștință în 2007 – prin intermediu cărților sale bineînțeles – prin  Nimic nu e ușor apărut într-o ediție condensată la Reader’s Digest. În 2010 am dat la raftul de reduceri în librăria Alexandria peste volumul Evadare imposibilă. După romanul acesta am constatat că m-am îndrăgostit iremediabil de stilul narativ și de romanele lui Child, care îl au pe fostul polițist militar, Jack Reacher, drept personaj principal. Așa că nu am rezistat ofertei celor de la Litera și mi-am achiziționat Ancheta apărut în colecția thriller, cea care se vindea cu Jurnalul Național și din nu știu ce motive a fost oprită.

vineri, 16 noiembrie 2012

Recenzie: Anthony Capella - Ofițerul stării civile


Nu intenţionam să îmi cumpăr acest roman, darămite să îl mai şi citesc. Însă, unei bune prietene îi tot sclipeau ochii după el prin toate librăriile online şi offline. Mie mi s-a ivit ocazia să în achiziţionez la doar 18 lei, fiind reprezentant Rao Direct, şi având astfel acces lejer la promoţiile lor. Ea nefiind la momentul respectiv în ţară am întrebat-o, printr-un mesaj, dacă să îi achiziţionez şi ei un exemplar. Cum răspunsul s-a lăsat aşteptat, iar eu aveam un termen pe care nu-l mai puteam amâna am decis să cumpăr doar o carte, în ideea că o voi răsfoi puţin şi dacă îl mai vrea, i-l cedez.

miercuri, 14 noiembrie 2012

Concurs Breaking Dawn

Premiera celui mai recent film din saga Twilight este tot mai aproape, iar acesta este un bun prilej pentru un concurs.

Cei de la RechiziteleMele.net au organizat un concurs cu premii prin tragere la sorți:

- 10 invitații la Breaking Dawn part two;
- 5 agende Tempo 2013 nedatate;
- 5 pixuri Roller Frixion Ball Pilot + rezerve.



Vă puteți înscrie în concurs făcând click aici!

luni, 12 noiembrie 2012

Lecturi experimentale 2 și 3


Vă mai amintiți că am început un experiment literar în care îmi propuneam să citesc pe care nu le-aș citi în mod normal? Dacă nu vă amintiți, aveți aici articolul cu toate detaliile. Și aici aveți prima recenzie din seria celor 10 experimente.
Dacă prima carte a experimentului a mers cât de cât, următoarele două, cele de  față, s-au dovedit a fi eșecuri totale. Tocmai de aceea am ales să le menționez într-un singur articol pentru că nu am reușit să le duc la capăt astfel încât să pot scrie recenzii.

duminică, 11 noiembrie 2012

Îți place să scrii? Write and Publish Fiction te ajută

Pe lângă faptul că îmi place enorm să citesc, am constatat de ceva vreme că îmi place și să scriu, iar unii dintre cititorii blogului mi-au citit și textele.
M-am gândit să iau în serios  treaba cu scrisul și am început documentarea legată de publicare.
Așa cum mulți știu, în România dacă nu ai bani e foarte greu să ajungi să fii publicat nici de edituri mari ce învârt mulți bani, nici de edituri medii și nici de cele mărunte, așa că normal te apuci de căutat alte variante; de obicei prin străinătate.

Așa am făcut și eu și am dat peste un site util, plin de sfaturi și idei ce te ajută să treci prin tot procesul: de la primul cuvânt pe care îl scrii pe niște foi într-un moment de inspirație până la rotunjirea contului în bancă.

Ei bine, mi-am făcut cont pe Write and Publish Fiction, m-am abonat la newsletter, ba mi-am creat și un profil de viitor autor și acum mă simt mult mai motivat și mult mai aproape de a-mi vedea numele pe coperta unei cărți.

Vă recomand și vouă să vizitați comunitatea Write and Publish Fiction înființată de Jason Moser. Vă garantez că citește toate mailurile și răspunde prompt la toate întrebările pe care le aveți.


English summary:

Do you like to write? Write and Publish Fiction helps you!

To publish a book is no easy task in Romania. The lack of money closes almost every door of every publishing house. In this case publishing in another country and another language seems to be more easy. Anyway you still need guidance. Where can you find guidance? On Write and Publish Fiction website and comunity founded by Jason Moser.
He is there for you. He reply to all your mails and questions do you have. All for free!
Join Write and Publish Fiction to be close of fulfilling your dream of being author.


vineri, 9 noiembrie 2012

Recenzie: Nicole Krauss - Istoria Iubirii


Istoria Iubirii nu este primul roman al lui Nicole Krauss pe care îl citesc. Un bărbat intră în cameră, romanul de debut a fost primul, așa că mă pot lăuda că am le-am citit cronologic. Cu toate că eram familiar cu stilul de scriere al lui Krauss din nou am avut de mă luptat cu demoni interiori pentru a duce la bun sfârșit lectura Istoriei Iubirii. De ce? Fiindcă Istoria Iubirii nu e deloc un roman ușurel plin de sirop și zaharicale care să ne arate cât de multe se pot iubi doi oameni; dacă asta ați sperat când ați văzut titlul, atunci mai bine lăsați cartea pe raft.

miercuri, 7 noiembrie 2012

Cultura - Afaceri sau perspective societale

„Cultura - Afaceri sau perspective societale” este tema numărului 10 al revistei IUVENTA, revistă cultural artistică.

„Afacerea în cultură astăzi s-a transformat într-un fel de bazar, comercianţii fiind cei care au în mâini sume imense de bani (pentru a investi, pardon, a cumpăra), pentru a coordona, pentru a iniţia etc. Când vorbesc de “perspective societale” fac referire la dorinţa de recunoaştere a celor cu potenţial, a creatorilor, a modelelor, a unor principii pe care le acordăm felului de a ne manifesta civilizat. Cultura nu poate fi ghidată sistematic, fie că eşti creatorul sau spectatorul, ea trebuie să vină natural, prin oameni, prin idei, concepte.”
Dragoș Preutescu, redactor-șef al Revistei Iuventa



Conform comunicatului de presă pus la dispoziția mea de către reprezentantul revistei, Raluca Borș, cititorii vor putea descoperi în paginile numărului 10 „Cauzele percepției culturii ca afacere” sau „Cât primim și cât dăm în cultură” precum și răspunsuri la întrebarea cheie: Ce ne lipsește în drumul spre reușită?

În componența revistei, intră și interviul despre „puterea cuvintelor”, acestea din urmă fiind transformate apoi în „Poezie”, un alt interviu despre oameni și „dreptul la VIS”, iar secțiunea „Drept și societate” prezintă „Poziția potrivită” asupra problematicii stereotipurilor de gen.

Informații despre revista Iuventa, precum și revista integrală poate fi găsită pe revistaiuventa.ro




luni, 5 noiembrie 2012

Recenzie: Harlan Coben - Hold Tight


Primul meu roman citit integral în limba engleză. De unde mi-am achiziționat-o? Dintr-un second hand din rețeaua de second-hand-uri London Shop, unde hainele se vând de cele mai multe ori la kilogram. Tot la kilogram a fost și cartea mea astfel că m-a costat 6 lei. Nu e chiar în cea mai bună formă ci arată de parcă a fost citită intens de vreo 4-5 ori. E, mai exact, precum cărțile pe care le împrumutam așa-zișilor prieteni, pe când eram mic și prost, și le mai vedeam înapoi după un an sau chiar mai mult.
„Hold Tight” (neexistând o traducere oficială în română nu aș vrea să fac eu una pentru a nu încălca drepturile de autor) e un thriller psihologic și abia mai apoi un thriller polițist apărut în 2009 la Orion Books. Romanul începe cu două evenimente, complet separate și independente pe care le urmărește în paralel, capitol de capitol. În primul fir narativ e vorba de o crimă, în cel de-al doilea, de o sinucidere.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Amintiri cu edituri: Grup Editorial Corint


Am început o serie de articole în care voi aduce în fața voastră edituri mari și mici împreună cu cărțile pe care le am de la fiecare, ori cărțile care mi-au rămas în suflet.
Editura cu ajutorul căreia am pășit pentru prima dată în lumea literelor – prima dată când am luat cititul în serios și am citit cărți de peste 100 pagini – este Corint, parte a grupului editorial Corint. Cărțile cele mai dragi din copilărie au fost cele ale lui H.Ch. Anderson. Cu cele patru cărți am prins eu gustul colecțiilor de carte.

marți, 30 octombrie 2012

Recenzie: Cecelia Ahern - Cadoul


Așa cum îmi place mie să le alternez lecturile, simțeam că am nevoie de un roman mai sentimental după niște romane istorice și am citit cel mai romantic roman pe care îl aveam în bibliotecă în momentul respectiv: Cadoul scris de celebra scriitoare irlandeză și foarte îndrăgită de altfel, Cecelia Ahern, adică cea care a făcut senzație cu P.S. Te iubesc.
Cartea începe ciudat, cu un incident, un curcan congelat zboară drept prin geamurile livingului unei case dintr-un cartier înstărit al Dublinului și asta în dimineața de Crăciun. Puștiul, cel care a dat un impuls zburătoarei congelate, a fost imediat arestat.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Recenzie: Jeffery Deaver - Scaunul Gol


Scaunul Gol este al treilea volum al seriei Lincoln Rhyme. Însă nu vă faceți griji că nu le-ați citit pe primele, înafară de faptul că sunt aceleași personaje principale nu există altă legătură între ele. Lincoln Rhyme este un fost detectiv NYPD care datorită unui incident nefericit a ajuns cvadruplegic, mai pe înțelesul tuturor, capul este singura parte a corpului pe care o poate mișca. În ciuda acestui fapt este un criminalist excepțional reușind să rezolve cele mai controversate crime chiar din laborator, bineînțeles, cu ajutorul colegei și iubitei sale Amelia Sachs care face munca de teren și adună probele și cu ajutorul asistentului său personal, Thom.

miercuri, 24 octombrie 2012

Recenzie: Evelio Rosero - Armatele


Mi-am luat de la bibliotecă acest roman ca parte a unui experiment propriu, despre care am vorbit într-un articol anterior. Cu această ocazie îmi reînnoiesc invitația: vă invit să luați parte la experiment. 
„Armatele” de Evelio Rosero e o achiziție destul de recentă a bibliotecii județene BN, afirm aceasta deoarece sunt primul care a împrumutat-o. Cartea nici măcar nu avea o fișă a cărții cu informațiile ei esențiale: titlu, autor, cotă și preț.

luni, 22 octombrie 2012

Lecturi experimentale

Am pornit un experiment acum câteva zile când am fost la biblioteca județeană și am împrumutat cărți de beletristică, lucru pe care nu-l mai făcusem de un an de zile.
Ce fel de experiment mă veți întreba. Un experiment ciudat și poate amuzant. Oricum, un experiment care implică cărți și lectură.

Mi-am propus să împrumut zece cărți cărora în mod normal nici măcar nu le-aș da atenție. Poate fi vorba de cărți cu coperte sau titluri neatractive, publicate de edituri obscure ori a căror descriere de pe coperta IV nu se potrivește cu ceea ce caut eu în materie de ficțiune.

În sfârșit Harap Alb continuă


De săptămâna trecută în marile orașe ale țării s-a putut găsi la distribuitorii de presă noua și îndelung așteptata revistă de benzi desenate Harap-Alb continuă.
Astăzi am pus și eu pentru prima dată mâna pe ea (am luat-o de la OMV, dar cică ar fi și pe la Inmedio și în Kaufland, pentru toate locurile unde poate fi găsită intrați pe site-ul lor) și am citit-o de trei ori deja, am savurat-o intens ca pe unul dintre cele mai bune romane fantasy. Pentru mine, plăcerile oferite de cele două sunt egale.

marți, 16 octombrie 2012

Recenzie: Julian Sanchez - Anticarul


„Anticarul” este una din cele două cărți pe care le-am primit drept cadou la finalizarea studiilor superioare (și vă mărturisesc că a fost mult mai bine decât un braț mare de flori).
Romanul ne pune fața în față cu lumea anticarilor barcelonezi. Mai exact, Artur Aiguader, unul dintre cei mai faimoși anticari din Barcelona este găsit mort în magazinul său, asta după ce achiziționase cu două zile înainte o bibliotecă valoroasă care conține și un ciudat și misterios manuscris. Un manuscris latinesc din secolul XV, al cărui autor pare a fi Casadevall, unul dintre arhitecții Catedralei din Barcelona. Enrique, fiul adoptiv al lui Artur, și scriitor celebru, vine din San Sebastian pentru înmormântare și formalitățile de rigoare însă este pus printr-o scrisoare de-a lui Artur, pe urmele Pietrei lui Dumnezeu, un vechi artefact evreiesc ascuns undeva în inima societății creștine și care poate fi găsit prin traducerea manuscrisului Casadevall.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Leapșa genurilor literare


Am primit o leapșă de la Ghanda, inițiatoarea ei, dar și de la Cori. O leapșă a genurilor literare.
Voi alege 5 genuri literare, iar pentru fiecare voi menționa trei cărți care mi-a plăcut mult, nu neapărat cele mai recente ci cele care mi se par potrivite.

luni, 8 octombrie 2012

Recenzie: Sam Bourne - Ultimul Testament


Un thriller mediocru, asta e Ultimul Testament, mult peste Educația Costisitoare a lui McDonnel, dar totuși parcă lipsit de strălucire.
Fundalul ales pentru desfășurarea evenimentelor este Israelul, mai precis Ierusalimul, mereu disputat de palestinieni și evrei. E vorba de o conferință de pace, una care e mai aproape de a aduce pacea mai mult decât oricare alta, și totuși, o serie de omoruri, pe care nu și le asumă nimeni crează disensiuni și sunt foarte aproape de a distruge fragila temelie a procesului de pace.

duminică, 30 septembrie 2012

Recenzie: Guillaume Musso - Ce-aș fi eu fără tine


După doar două romane de-ale lui Musso pe care le-am citit, pot spune că ador ce și cum scrie. Știe să combine într-un mod fermecător romantismul incurabil cu suspansul trepidant și cu aura de mister a magiei.

joi, 20 septembrie 2012

Recenzie: Clive Cussler - Imperiul Pierdut


Imperiul Pierdut, romanul scris de Clive Cussler și Grant Blackwood e cel de-al doilea roman al formidabilei serii „Aventurile Soților Fargo”. Frumoșii, inteligenții și extrem de descurcăreții soți Fargo nu pot sta departe de aventură, doar că aventura nu vine niciodată singură ci mereu cu necazuri și situații limită.
După palpitantele aventuri din Aurul Spartanilor care m-au vrăjit pur și simplu, nu se putea să nu revin cu prima ocazie la această serie.

marți, 18 septembrie 2012

Concurs: Soni

Nu, nu-i al meu concursul, ci doar îl promovez, și particip, bineînțeles ;)


                                  &

The Club of Serial Readers și editura Polirom au 3 exemplare din noua ediție a romanului „Soni” al lui Andrei Ruse, care pot fi câștigate. Cum? Simplu:

Lăsați un comentariu la articol, comentariu în care spuneți:
1. ce ați face dacă ați afla că mai aveți doar șase luni de trăit.
2. care este ultima cartea românească citită?
3. recomandați concursul pe Facebook și/sau Blog și adăugați linkul.


Perioada de desfășurare: 18-27 septembrie 2012.
Premiile se dau prin tragere la sorți.
Câștigătorul este anunțat printr-un post dedicat.
Detalii complete pe blog

Eu îmi doresc să câștig fiindcă vreau să citesc povestea lui Soni. Voi nu sunteți curioși?
Baftă tuturor!


luni, 17 septembrie 2012

Leapșa: Inventarul cărților la final de vară

Am primit, mai exact am preluat-o eu de la Cori, o leapșă care inventariază cărțile pe care le-am citit în vacanța ce a trecut.

1. Care este cea mai bună carte pe care ai citit-o în vacanță?
E o întrebare prea grea așa că o să răspund printr-un top 3:
- Harlequin, Bernard Cornwell
- Minciuna, Andrew Wilson
- La răsărit de Eden, John Steinbeck

duminică, 16 septembrie 2012

Campanie de încurajare a lecturii

            Să citești e ceva frumos și extrem de folositor. Cei care citiți, știți asta așa că vă invit, sau vă provoc dacă asta vă motivează, să îi atragem pe toți ceilalți spre lectură, spre cărți spre bibliotecă, spre artă și mai ales spre cultură.

            Puteți îndemna pe cei din jur să dea jos stratul gros de praf de pe cărți, să le scoată de prin beciuri și pivnițe, să nu le mai folosească pe post de capac pentru oale ori drept hârtie de aprins focul și să le deschidă, că nu mușcă, că doar astfel își pot îmbunătăți vocabularul și limbajul, comportamentul și cultura și îți pot crește nivelul de inteligență.

          Campanie inițiată de Biblioteca Online.


Susțineți această campanie promovând:
- articolul sursă în rețelele sociale;
- bannerul pe propriul blog;
- scriind despre campanie.

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Recapitulare literară 7-8

Recapitularea asta e mai mult o promisiune către mine însumi, decât către voi ca cititori, așa că nu mai aveți prea mult de suportat, aproape am terminat cu recenziile.

Joi, 14 iunie: Guillaume Musso - ... și dupăRomanul lui G. Musso este unul absolut senzațional, deoarece reușește printr-un text sublim să umple sufletul cititorului de iubire. și după... e un text din care dragostea răzbate cu fiecare pagină lecturată. De-a lungul poveștii relatate e aproape imposibil să nu ți se umezească ochii, să nu empatizezi la maximum cu personajele, să nu te regăsești în situația lor sau, din contră, să îți dorești să fii în pielea personajelor.

marți, 11 septembrie 2012

Recenzie: Robin Hobb - Asasinul Regal


Acest al doilea volum al trilogiei Farseer își începe acțiunea la câteva săptămâni după finalizarea primului. Fitz este din nou și narator și personaj principalși ne ghidează prin aventurile și întâmplările vieții sale.
Trei sunt schimbările majore din viața lui Fitz după întoarcerea lui din Regatul Munților unde tentative de asasinare a sa, comandată de unchiul său, Regal, a eșuat. Care sunt cele trei? În primul rând regale Shrewd nu mai e rege decât cu numele deoarece e slăbit și măcinat de o boală extrem de dureroasă (ceva ce seamănă cu guta, din descrierile oferite de autoare) și e de asemenea

vineri, 7 septembrie 2012

Recenzie: John Steinbeck - La Răsărit de Eden


M-am apucat de lectura acestui roman ambiționat de prietenele mele bloggerițe, Iulia și Roxana. Cum? Ele două comentau ca două experte pe marginea recenziei la nuvela „Perla” tot a lui Steinbeck iar eu voiam să mă bag în discuție și nu prea știam de unde să îl iau pe Steinbeck ăsta, de care auzisem prin facultate dar nu binevoisem să-l bag la cap.

marți, 4 septembrie 2012

Clasificarea genurilor fantasy


Această clasificare este proprie dar bazată pe câteva cărți de specialitate și face parte din teza mea de licență. Cum genul fantasy e specific literaturii anglo-americane am decis să las textul în limba engleză. Dacă aveți nevoie de traducere anunțați-mă printr-un comentariu.

The recent evolution and growing importance of fantasy determined theorists to elaborate some classification. 

duminică, 2 septembrie 2012

Recenzie: Andrew Wilson - Minciuna


„Andrew Wilson îl pune pe cititor pe piste greșite ori de câte ori are ocazia. E îngrozitor de fascinantă.” (Val McDermid)
The Lying Tongue
Ed. Rao
2012
Trad: Graal Soft

E o carte cu și despre scriitori. 

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Un nou început

Ieri a fost ultima zi de vară, calendaristic vorbind. Rețelele de socializare, serviciile de chat dar și blogosfera a fost plină de „durerea și suferința” celor care plângeau după vara terminată, după vacanțe și nesfârșita prăjeală la soare.

Mie însă îmi pare bine că s-a încheiat. Am scăpat de căldurile atât de infernale încât ajunsesem să cred că la 35 grade era răcoare; ajunsesem să port câte trei-patru tricouri într-o zi, să termin un deodorant pe săptămână și să am arsuri solare. Am scăpat de seceta, sper, deoarece ploi adevărate nu am mai avut de prin mai. Am scăpat de lenea și moleșeala ce îi cuprindea pe toți.

Azi a venit toamna și iarăși blogurile, rețelele de socializare și serviciile de chat s-au umplut de texte. A venit toamna, s-a răcorit și abia aștept iarna; dar să vă dezvălui de ce am intitulat astfel postarea de azi.

Azi mi-am mai deschis un blog, tot pe blogspot, că m-am învățat cu el, un blog în care vă spun ce pot face pentru voi și cum vă pot ajuta. Și i-am dat și un nume pe măsură, un nume care în continuare reflectă cele două mari plăceri ale mele: scrisul și cititul. Încă nu e finisat în întregime, dar voiam neapărat să-l introduc în lumea „bună” a blogosferei, de azi 1 septembrie.
Vă prezint: http://businesswithletters.blogspot.ro/  adică Business with letters.

Ce vă pot oferi special pe acest blog? Cărți. O ofertă variată și schimbată complet lunar, de la editura Rao.

Vă aștept pe Business with letters!

P.S. Mâine, conform ultimului sondaj efectuat pe fanpage-ul Recenzii Beletristică, vine recenzia unuia dintre cele mai noi romane publicate la Rao: Minciuna de Andrew Wilson.

joi, 30 august 2012

Recenzie: Suzanne Collins - Jocurile Foamei


Cu Jocurile Foamei am făcut exact ceea ce îmi promisesem să nu fac niciodată. Adică am văzut filmul înainte să citesc cartea. Nu aș fi făcut asta doar că aveam un voucher cu o reducere de 100% la un bilet de cinema iar Hunger Games era cel mai bun film din perioada aceea. Ca o mică consolare, la o săptămână și ceva după vizionare am citit și cartea, publicată la Nemira și am terminat-o destul de repede, în doar două zile.


Autoarea ne prezintă un univers postapocaliptic și distopic cu o acțiune localizată undeva pe teritoriul unde era odată America de Nord. Jocurile Foamei (Hunger Games în original) este o competiție anuală desfășurată între cele douăsprezece districte ale națiunii Panem. O competiție pe viață și pe moarte, deoarece din cele douăzeci și patru de tributuri numai unul poate câștiga Jocurile Foamei. Nu știu cum să spun dar eu mă așteptam parcă, ca finalul competiției să nu fie ca celelalte. Care e finalul de care vorbesc? Voi cei care ați citit știți, cei care nu ați citit nu aveți decât să citiți, ori puteți trișa văzând filmul J

marți, 28 august 2012

Recapitulare literară 4-5-6

Pornisem eu seria asta de recapitulări și uite că am rămas cu ea în urmă. Deoarece nu vreau să renunț la ce am început, dar nici să o lungesc prea mult, recuperez astăzi:

Vineri 17 februarie: Încleștarea Regilor de George RR Martin era recenzată pe blogul meu. Încleștarea Regilor prezintă războiul celor cinci regi, război început în volumul trecut odată cu uciderea regelui Robert I Baratheon primul pe numele său și acuzația de trădare adusă lui Eddard Stark, Mâna Regelui; care mână va sfârși, șocant, decapitată, autorul demonstrând o originalitate și un cinism în construirea narațiunii. Sadismul auctorial a șocat milione de cititori dar nu i-a îndepărtat de lectură, ci din contră i-a legat mai tare de firul narativ și i-a pregătit psihologic pentru următoarele morți ale unor personaje îndrăgite sau apreciate.

duminică, 26 august 2012

Leapșa cinefilă (2): 10 actori pe care i-aș lua acasă

Actrițele prezentate anterior sunt frumoase, deștepte și talentate dar trebuie să recunoaștem că și actorii nu sunt de ignorat, mulți dintre ei putându-se constitui în modele demne de urmat, fiind domni, deștepți, frumoși și talenați.
Am ales 10 actori care au jucat în cel puțin o ecranizare (sper ca cititoarele mele să fie încântate de ce alegeri am făcut ;) ):

joi, 23 august 2012

Oferta Nemira #1

Începând de azi editura Nemira a lansat două promoții:

1. Născut în August? 
Aceasta este o promoție mai veche pe care clienții editurii Nemira o cunosc deja și care acum revine în forță.
Așa că dacă ești născut în august, nu rata ocazia de a achiziționa cărți cu 50% reducere, cel puțin încă șapte zile.





2. Autori de Top.
Cărțile a patru mari scriitori publicați de editura Nemira beneficiază de 45% reducere. Care sunt cei patru?
Cei mai îndrăgiți scriitori:
- Arthur C. Clarke
- George R.R. Martin
- Suzanne Collins 
- Rodica Ojog-Brașoveanu




3. Cărți noi cu 40% Reducere
Tot de astăzi noutățile de la Nemira au 40% reducere. O astfel de ofertă nu ar trebui ratată sub nici o formă, mai ales că sunt peste 90 de titluri asupra cărora se aplică această ofertă.



Toate cele trei oferte sunt valabile 23-30 august 2012 așa că grăbiți-vă la cumpărături pe nemira.ro. Puteți ajunge acolo printr-un click pe linkurile de mai sus.



Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...