Pagini

marți, 31 iulie 2012

Recapitulare Literară II


A mai trecut o săptămână și iarăși e momentul pentru recapitularea romanelor recenzate pe blog. Vă prezint pe scurt următoarele patru cărți:

Luni, 5 decembrie 2011 – fiind profund impresionat de romanul fantasy al lui Brandon Sanderson – Elantris, i-am scris o recenzie. Textul lui Sanderson urmărește un război politico-religios desfășurat într-o lume instabilă atât din

joi, 26 iulie 2012

Recenzia de joi: Anthony Berkeley - Cutia cu bomboane otrăvite


Romanul lui Berkeley, apărut în 1929, ne prezintă un număr de şase personaje din pătura socială superioară a căror distracţie se constituie în analizarea unor numeroase crime. Cu o singură excepţie, domnul Ambrose Chitterwick, toţi ceilalţi cinci membri ai „prestigiosului“ cerc criminalistic sunt oarecum interesaţi de crimă prin natura profesiilor lor: patru scriitori şi un avocat.

marți, 24 iulie 2012

Recapitulare literară 1


E vară, e vremea vacanțelor, concediilor, plajei și bineînțeles, vremea LECTURII!!!
Cum audiența și numărul cititorilor a scăzut – e de înțeles, vremea frumoasă nu e propice pentru a sta cu ochii în ecran – m-am gândit că nu are rost să vin cu prea multe noutăți, pe deasupra, nici inspirația nu prea mi-a dat târcoale zilele acestea, așa că o recapitulare în câteva episoade ar trebuie să fie perfectă pentru vară.

joi, 19 iulie 2012

Recenzia de joi: Jennifer Lee Carrell - Codul Shakespeare




Da, știu, cu toții ați auzit de Codul lui DaVinci precum și de valul de acuzații și aprecieri negative la adresa lui, în majoritate stârnite de biserică, a cărei autoritate clădită pe minciuni, trădări și crime a fost zdruncinată de romanul lui Dan Brown.

joi, 12 iulie 2012

Recenzia de joi: William Trevor - Povestea lui Lucy Gault


William Trevor, născut în 1921, este considerat de către majoritatea criticilor scriitorul național al Irlandei de astăzi. A fost răsplătit cu numeroase premii și nominalizări, operele lui fiind extrem de apreciate.
„Povestea lui Lucy Gault” este un roman cu o forță dramatică covârșitoare care poate induce cititorului o stare de ușoară depresie, așa  că nu v-o recomand dacă déjà suferiți de depresie. Pentru toți ceilalți cititori, cartea lui Trevor se constituie într-o conștientizare a realității umane și a existenței nedrepte pe care o trăim cu toții.
Familia căpitanului Gault este forțată să se mute din Irlanda, în vara anului 1921, din cauza faptului că sunt protestanți dar mai ales deoarece sunt considerați drept parveniți. Fetița lor, Lucy, de doar opt ani pune la cale un plan prin care să-și determine părinții să nu plece, însă idea ei inofensivă precum și un alt incident, un câine care duce o haină de-a fetiței pe plajă, transformă totul într-o nenorocire ce va distruge pentru totdeauna viețile celor din familia Gault.

marți, 10 iulie 2012

Recenzie - Mâna stângă a lui Dumnezeu


Singurul lucru cu adevărat bun la cartea asta este coperta! Încă nu pot înțelege cum o editură atât de selectă și de prestigioasă ca Penguin Books Ltd. a publicat o carte atât de slabă. O fi volumul de față un roman pentru adolescenți, dar asta nu justifică lipsurile și problemele pe care le are scriitura.

duminică, 8 iulie 2012

Recenzie Specială: Larry Niven - Moștenirea Heorot


Vi s-a întâmplat vreodată să vă intre în minte un titlu de carte, dintr-o sursă oarecare, să-l memorați undeva în adâncurile creierului și săptămâni mai târziu amintirea lui să vă izbească din plin? Exact acest lucru mi s-a întâmplat mie. Văzusem pe goodreads că o prietenă citea romanul SF „Moștenirea Heorot” și i-a făcut chiar o recenzie, și mi-a rămas întimpărit în minte. Apoi am uitat complet de carte. Zilele trecute am văzut cartea la Bookland și s-a produs un declic în mintea mea (aici fac o analogie cu unul dintre personajele cărții despre care vreau să vă vorbesc). 

joi, 5 iulie 2012

Recenzia de joi: Robin Hobb – Ucenicul asasinului (vol 1 din trilogia Farseer)


„Dacă te-ai săturat de un fantasy-clișeu plin de elfi, care inundă librăriile, trebuie să citești Ucenicul Asasinului. Merită!” (Pixel Planet)

marți, 3 iulie 2012

Articolul de marți: experiența Bookland


După îndelungi așteptări, iată că una din marile mele dorințe s-a împlinit, aceea de a participa la un târg de carte. Cum am reușit? A venit Caravana Bookland la Bistrița – eveniment pe care nu l-aș fi ratat sub nici o formă. Următoarea mea mare dorință este să particip la un Bookfest ori Gaudeamus.
Bookland-ul mi-a dat impresia de târg intim, șic și cu un aer relaxat și modern fără reguli și constrângeri, un târg care aduce cartea în mijlocul oamenilor. Dar să încep cu începutul: