Pagini

vineri, 30 noiembrie 2012

Concurs pentru bloggeri!

Sunteți blogger? Aveți un blog activ de peste 3 luni și cu minimum 30 de postări?

Atunci puteți participa la concursul lansat de Blogul Colecționarului.

Care este premiul?

Întreaga colecție Enciclopedia Universală Britannica formată din 16 volume.

Nu vă vine să credeți? Intrați aici să vă convingeți!!!


Poza e tot de pe Blogul Colectionarului.

miercuri, 28 noiembrie 2012

Recenzie: Mădălina Popa - Asemănări

Mădălina Popa, o tânără scriitoare mi-a oferit ocazia și privilegiul de a-i citi cartea înainte de lansare. Apropo de lansare, mâine pe 29 noiembrie va avea loc într-un cadru mai restrâns, la căminul cultural din Băneasa, Constanța.
O altă lansare va avea loc luna viitoare la Iași. Când voi primi toate detaliile vă voi da de veste. Sau puteți lua legătura voi cu Mădălina, prin intermediul blogului pe care îl are: Cealaltă Ea.


duminică, 25 noiembrie 2012

Recenzie: Wilbur Smith - Căutarea (#4 Egiptul Antic)


Căutarea este cel de-al patrulea volum al seriei Egiptul Antic scrisă de Wilbur Smith. Primele trei volume le-am citit cu ceva vreme în urmă iar în acest moment nu aș putea să scriu recenzii pentru ele deoarece ar trebui să le recitesc. Mi-am propus să nu mai recitesc cărți pentru că astfel îmi voi limita timpul în care aș putea citi noi romane. În locul a trei recenzii vă voi oferi un rezumat al aventurilor magului Taita desfășurate pe mai bine de o mie cinci sute de pagini.

marți, 20 noiembrie 2012

Recenzie: Lee Child - Ancheta


Cu Lee Child am făcut cunoștință în 2007 – prin intermediu cărților sale bineînțeles – prin  Nimic nu e ușor apărut într-o ediție condensată la Reader’s Digest. În 2010 am dat la raftul de reduceri în librăria Alexandria peste volumul Evadare imposibilă. După romanul acesta am constatat că m-am îndrăgostit iremediabil de stilul narativ și de romanele lui Child, care îl au pe fostul polițist militar, Jack Reacher, drept personaj principal. Așa că nu am rezistat ofertei celor de la Litera și mi-am achiziționat Ancheta apărut în colecția thriller, cea care se vindea cu Jurnalul Național și din nu știu ce motive a fost oprită.

vineri, 16 noiembrie 2012

Recenzie: Anthony Capella - Ofițerul stării civile


Nu intenţionam să îmi cumpăr acest roman, darămite să îl mai şi citesc. Însă, unei bune prietene îi tot sclipeau ochii după el prin toate librăriile online şi offline. Mie mi s-a ivit ocazia să în achiziţionez la doar 18 lei, fiind reprezentant Rao Direct, şi având astfel acces lejer la promoţiile lor. Ea nefiind la momentul respectiv în ţară am întrebat-o, printr-un mesaj, dacă să îi achiziţionez şi ei un exemplar. Cum răspunsul s-a lăsat aşteptat, iar eu aveam un termen pe care nu-l mai puteam amâna am decis să cumpăr doar o carte, în ideea că o voi răsfoi puţin şi dacă îl mai vrea, i-l cedez.

miercuri, 14 noiembrie 2012

Concurs Breaking Dawn

Premiera celui mai recent film din saga Twilight este tot mai aproape, iar acesta este un bun prilej pentru un concurs.

Cei de la RechiziteleMele.net au organizat un concurs cu premii prin tragere la sorți:

- 10 invitații la Breaking Dawn part two;
- 5 agende Tempo 2013 nedatate;
- 5 pixuri Roller Frixion Ball Pilot + rezerve.



Vă puteți înscrie în concurs făcând click aici!

luni, 12 noiembrie 2012

Lecturi experimentale 2 și 3


Vă mai amintiți că am început un experiment literar în care îmi propuneam să citesc pe care nu le-aș citi în mod normal? Dacă nu vă amintiți, aveți aici articolul cu toate detaliile. Și aici aveți prima recenzie din seria celor 10 experimente.
Dacă prima carte a experimentului a mers cât de cât, următoarele două, cele de  față, s-au dovedit a fi eșecuri totale. Tocmai de aceea am ales să le menționez într-un singur articol pentru că nu am reușit să le duc la capăt astfel încât să pot scrie recenzii.

duminică, 11 noiembrie 2012

Îți place să scrii? Write and Publish Fiction te ajută

Pe lângă faptul că îmi place enorm să citesc, am constatat de ceva vreme că îmi place și să scriu, iar unii dintre cititorii blogului mi-au citit și textele.
M-am gândit să iau în serios  treaba cu scrisul și am început documentarea legată de publicare.
Așa cum mulți știu, în România dacă nu ai bani e foarte greu să ajungi să fii publicat nici de edituri mari ce învârt mulți bani, nici de edituri medii și nici de cele mărunte, așa că normal te apuci de căutat alte variante; de obicei prin străinătate.

Așa am făcut și eu și am dat peste un site util, plin de sfaturi și idei ce te ajută să treci prin tot procesul: de la primul cuvânt pe care îl scrii pe niște foi într-un moment de inspirație până la rotunjirea contului în bancă.

Ei bine, mi-am făcut cont pe Write and Publish Fiction, m-am abonat la newsletter, ba mi-am creat și un profil de viitor autor și acum mă simt mult mai motivat și mult mai aproape de a-mi vedea numele pe coperta unei cărți.

Vă recomand și vouă să vizitați comunitatea Write and Publish Fiction înființată de Jason Moser. Vă garantez că citește toate mailurile și răspunde prompt la toate întrebările pe care le aveți.


English summary:

Do you like to write? Write and Publish Fiction helps you!

To publish a book is no easy task in Romania. The lack of money closes almost every door of every publishing house. In this case publishing in another country and another language seems to be more easy. Anyway you still need guidance. Where can you find guidance? On Write and Publish Fiction website and comunity founded by Jason Moser.
He is there for you. He reply to all your mails and questions do you have. All for free!
Join Write and Publish Fiction to be close of fulfilling your dream of being author.


vineri, 9 noiembrie 2012

Recenzie: Nicole Krauss - Istoria Iubirii


Istoria Iubirii nu este primul roman al lui Nicole Krauss pe care îl citesc. Un bărbat intră în cameră, romanul de debut a fost primul, așa că mă pot lăuda că am le-am citit cronologic. Cu toate că eram familiar cu stilul de scriere al lui Krauss din nou am avut de mă luptat cu demoni interiori pentru a duce la bun sfârșit lectura Istoriei Iubirii. De ce? Fiindcă Istoria Iubirii nu e deloc un roman ușurel plin de sirop și zaharicale care să ne arate cât de multe se pot iubi doi oameni; dacă asta ați sperat când ați văzut titlul, atunci mai bine lăsați cartea pe raft.

miercuri, 7 noiembrie 2012

Cultura - Afaceri sau perspective societale

„Cultura - Afaceri sau perspective societale” este tema numărului 10 al revistei IUVENTA, revistă cultural artistică.

„Afacerea în cultură astăzi s-a transformat într-un fel de bazar, comercianţii fiind cei care au în mâini sume imense de bani (pentru a investi, pardon, a cumpăra), pentru a coordona, pentru a iniţia etc. Când vorbesc de “perspective societale” fac referire la dorinţa de recunoaştere a celor cu potenţial, a creatorilor, a modelelor, a unor principii pe care le acordăm felului de a ne manifesta civilizat. Cultura nu poate fi ghidată sistematic, fie că eşti creatorul sau spectatorul, ea trebuie să vină natural, prin oameni, prin idei, concepte.”
Dragoș Preutescu, redactor-șef al Revistei Iuventa



Conform comunicatului de presă pus la dispoziția mea de către reprezentantul revistei, Raluca Borș, cititorii vor putea descoperi în paginile numărului 10 „Cauzele percepției culturii ca afacere” sau „Cât primim și cât dăm în cultură” precum și răspunsuri la întrebarea cheie: Ce ne lipsește în drumul spre reușită?

În componența revistei, intră și interviul despre „puterea cuvintelor”, acestea din urmă fiind transformate apoi în „Poezie”, un alt interviu despre oameni și „dreptul la VIS”, iar secțiunea „Drept și societate” prezintă „Poziția potrivită” asupra problematicii stereotipurilor de gen.

Informații despre revista Iuventa, precum și revista integrală poate fi găsită pe revistaiuventa.ro




luni, 5 noiembrie 2012

Recenzie: Harlan Coben - Hold Tight


Primul meu roman citit integral în limba engleză. De unde mi-am achiziționat-o? Dintr-un second hand din rețeaua de second-hand-uri London Shop, unde hainele se vând de cele mai multe ori la kilogram. Tot la kilogram a fost și cartea mea astfel că m-a costat 6 lei. Nu e chiar în cea mai bună formă ci arată de parcă a fost citită intens de vreo 4-5 ori. E, mai exact, precum cărțile pe care le împrumutam așa-zișilor prieteni, pe când eram mic și prost, și le mai vedeam înapoi după un an sau chiar mai mult.
„Hold Tight” (neexistând o traducere oficială în română nu aș vrea să fac eu una pentru a nu încălca drepturile de autor) e un thriller psihologic și abia mai apoi un thriller polițist apărut în 2009 la Orion Books. Romanul începe cu două evenimente, complet separate și independente pe care le urmărește în paralel, capitol de capitol. În primul fir narativ e vorba de o crimă, în cel de-al doilea, de o sinucidere.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Amintiri cu edituri: Grup Editorial Corint


Am început o serie de articole în care voi aduce în fața voastră edituri mari și mici împreună cu cărțile pe care le am de la fiecare, ori cărțile care mi-au rămas în suflet.
Editura cu ajutorul căreia am pășit pentru prima dată în lumea literelor – prima dată când am luat cititul în serios și am citit cărți de peste 100 pagini – este Corint, parte a grupului editorial Corint. Cărțile cele mai dragi din copilărie au fost cele ale lui H.Ch. Anderson. Cu cele patru cărți am prins eu gustul colecțiilor de carte.