Pagini

vineri, 25 mai 2012

Pe curând!

Facultatea e gata, vine banchetul, licența și festivitatea!!!

De îndată ce timpul îmi va permite voi reveni la activitatea mea constantă pe blog. Până atunci delectați-vă cu recenziile și articolele deja publicate.

În speranța că ne vom revedea cât mai curând,
vă salut și vă urez o vară frumoasă!

miercuri, 23 mai 2012

Articolul de marți: Bibliotecari/ e ep.2


Cu întârziere de câteva ore, iată și cel de-al doilea episod din „senzaționalul” meu serial cu experiențe în bibliotecă. Pentru articolul de azi am decis să vă vorbesc despre un alt tip de bibliotecar/ă:

2. Bibliotecarul/a de vârstă medie cu (toane) dispoziție schimbătoare.

Da, am dat și peste astfel de tipuri care azi te ascultau frumos, îți dădeau sfaturi, îți recomandau titluri sau îți indicau secțiuni și rafturi, ca mai apoi, zilele următoare să se enerveze la culme pentru că ai întârziat o zi, sau pentru că nu îți găsește fișa – pentru care nu ai nici o vină că nu e la locul care trebuie – sau care îți spune categoric că nu are nici unul din cele peste douăzeci de titluri din bibliografia ce i-o prezinți fără măcar să o fi citit.

joi, 17 mai 2012

Recenzia de joi: Angela Becerra - Ella

Am început lectura acestei cărți întrebându-mă cine e Ángela Becerra. Și mi-am răspuns: probabil o scriitoare foarte bună, din moment ce a primit „Premiul Iberoamerican pentru Proză – Planeta-Casamérica în 2009, pentru volumul de față, volum publicat în România, un an mai târziu la editura Rao. Restul informațiilor pe care le-am mai aflat despre scriitoare sunt de pe coperta trei a cărții, iar ceea ce este demn de menționat din tot ce scrie acolo e faptul că romanele ei au câștigat numeroase premii; de aici rezultând că e o scriitoare extrem de talentată.

marți, 15 mai 2012

Articolul de marți: Concurs!

Știu, v-am promis marția trecută că voi continua serialul Bibliotecari, în care să vă împărtășesc experiențele mele legate de instituția și angajații ei care ne oferă cărți spre lecturare. Promit solemn că voi continua, însă articolul de azi e pentru o cauză oarecum, nobilă.
Am promis unei prietene că o voi ajuta să promoveze acest concurs, pe deasupra e și obligația mea ca membru în staff-ul forumului. Așadar, fanii ai seriei Cântec de Gheață și Foc și/sau ai serialului Game of Thrones ciuliți urechile și ascuțiți-vă privirile pentru a afla cum puteți câștiga.


joi, 10 mai 2012

Recenzia de joi: Roderick Gordon - Tunele


În 2007, după fulminantul succes avut cu Harry Potter, editorul Barry Cunningham de la Bloomsbury căuta noi romane și talente de distribuit în roluri principale pe piața de carte. Astfel a ajuns și la el romanul Tunnels, publicat într-un tiraj mic la The Chicken House. Acesta a recunoscut un potențial în cei doi autori și a exploatat această șansă folosindu-se totodată și de numele Harry Potter, trâmbițând peste tot că Tunele e un roman descoperit de același editor ca al celebrei serii.

marți, 8 mai 2012

Articolul de marți: Bibliotecari/e ep.1


În urma unor discuții pe un alt blog despre cărți și literatură mi-a venit ideea scrierii unui articol legat de experiențele mele, plăcute și neplăcute, cu bibliotecarii.
Cum a ieși un articol destul de lung, am decis să îl împart în 7 episoade pe care le voi posta câte unul în fiecare săptămână la rubrica Articolul de marți. Fiecare episod corespunde unui tip de bibliotecar pe care l-am întâlnit în cei unsprezece ani de când frecventez aceste instituții.

1.      Bibliotecara bătrână, arțăgoasă și plictisită a fost primul tip de bibliotecară întâlnit în viața mea.
Prin clasa a 4-a, după ce am epuizat toate cărțile de pe acasă, toate cărțile pe care le-aș fi putut înțelege, bineînțeles – mai avea mama niște cărți pe acolo pe rafturi pe care nu mi le recomanda niciodată; vreo doi ani mai târziu le-am citit fără să o mai întreb și am aflat și de ce nu le aducea niciodată în discuție – am decis să abordez clădirea mare (mare mi se părea atunci) și gri, vecină cu trezoreria și vis-a-vis de sediul poliției. 

joi, 3 mai 2012

Recenzia de joi: Anne Rice - Vremea Îngerului


După decenii de vampiri și vampirisme Anne Rice a simțit că și-a epuizat resursele în domeniu și s-a reprofilat pe o ramură a literaturii fantasy care este la începuturi în ceea ce privește exploatarea ei. Și aici vorbesc despre îngeri. Dacă stau bine și mă gândesc, era nevoie de a aduce îngerii mai aproape de omenire, chiar dacă prin intermediul unor lumi sau situații fantastice. Îngerii erau singurele creaturi mai puțin implicate în literatură; poate și din cauză că e reprezintă un subiect de sub aripa bisericii, și de multe ori la abordarea unor astfel subiecte sensibile, reprezentanții bisericii sar ca arși.

marți, 1 mai 2012

Articolul de marți: Anunț!

Ei bine, pentru azi nu am pregătit chiar un articol ci doar vreau să fac un anunț:
Din cauza unor termene presante și a unor activități (educaționale) mari consumatoare de energie pe care sunt nevoit să le efectuez voi mai întârzia, amâna sau (în cel mai rău caz) anula unele dintre postările sau update-urile pe care m-am obligat să le efectuez.


Așadar nu fiți supărați dacă unele lucruri nu sunt actualizate pe blog, promit că le voi pune pe toate la punct când îmi va permite timpul; până atunci vă invit să răspundeți sondajului din partea dreaptă și să explorați unele dintre recenziile mai vechi.

Lecturi Plăcute!