Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

vineri, 30 decembrie 2016

Recenzie: Julian Sanchez - Glasul Morților

Titlu original: “La voz de los muertos”
Traducere din limba spaniolă: Mariana Piroteală
Editura: ALLFA
Număr pagini: 415
An apariție: 2014

Romanul lui Sanchez, nu se încadrează în clasicele romane polițiste care le întâlnim la tot pasul. În primul rând diferă prin schimbarea spontană și nesemnalizată a naratorului. Aproape fiecare personaj fiind și povestitor. Astfel, cartea se joacă cu mintea cititorului, făcându-l mai atent la lectură.

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Recenzie: David Ebershoff - Daneza

David Ebershoff, fost profesor universitar la New York University și la Princeton și în prezent profesor la Columbia și editor șef la editura Random House, public în 2000 primul său roman, Daneza
Cartea este tradusă și publicată în 2015 la editura Rao și a fost de asemenea ecranizată în același an avându-I pe Alicia Vikander și Eddie Redmayne în rolurile principale.

Daneza este povestea cuplului Greta și Einar Wegener, cuplu care trece printr-o perioadă plină de schimbări atunci când Einar decide să o lase pe Lili Elba să iasă la suprafață, devenind astfel primul bărbat transformat cu succes în femeie, pe cale chirurgicală. Abordarea pe care o are autorul asupra acestui subiect este una extraordinară, acesta reușind să trateze un subiect mai mult decât dificil fără a aluneca în vulgaritate, grotesc sau intoleranță. Deși există scene intime cu conținut sexual, acestea nu sunt construite pe acel tipar al scenelor de sex puse doar pentru a crește vânzările romanului, din contră acestea se constituie în niște elemente esențiale în înțelegerea contextului personal și familial pentru ca cititorii să empatizeze cât mai mult cu schimbările și frământările prin care trec personajele.

luni, 12 decembrie 2016

FANTASTICUL DE IMPACT: DE LA GHILGAMEȘ LA „URZEALA TRONURILOR”

Scriitorii, criticii și istoricii literari ALEXANDRA MEDARU și OLIVIU CRÂZNIC vă invită în data de 17 decembrie (sâmbătă), ora 15.00, la evenimentul cultural intitulat FANTASTICUL DE IMPACT: DE LA GHILGAMEȘ LA „URZEALA TRONURILOR”, pentru a afla evoluția literaturii fantastice și a vorbi despre capodoperele imaginarului: Epopeea lui Ghilgameș, Iliada, Cântecul lui Roland, Moartea regelui Arthur, Tristan și Isolda, Macbeth, Conan Barbarul, Stăpânul inelelor, Urzeala tronurilor și multe altele.

Evenimentul va avea loc la următoarea adresă: Epic Bar, Strada Colței 50, în cadrul CRUXMAS FAIR & PARTY, organizat de Crux Publishing & Epic Bar.

Intrarea liberă!

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...