Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

luni, 28 octombrie 2013

Recenzie: Kerstin Gier - Ce să fac cu moștenirea?

Deși unii cititori sunt deja familiarizați cu stilul lui Kerstin Gier, datorită celorlalte romane ale ei, pentru mine a fost prima dată când am făcut cunoștință cu capacitățile ei artistice. „Ce să fac cu moștenirea?” reprezintă forma ironică în care autoarea ne prezintă societatea contemporană, zugrăvind-o foarte colorat și cu mult umor. Am întâlnit recenzii în care cartea lui Kerstin e caracterizată drept o sursă inepuizabilă de râs, însă eu nu văzut-o chiar așa. Pentru mine a fost un roman excelent și rapid de savurat. Un fel de mâncare nesănătoasă din care nu te poți opri din mâncat cu toate că știi că nu îți face bine. Pe de altă parte mă gândesc că poate fiecare cititor are nevoie de o astfel de schimbare.

duminică, 6 octombrie 2013

Recenzie: Chloe Aridjis - Cartea Norilor

Nu pot să nu remarc că a fost o carte cel puțin ciudată. Romanul lui Chloe Aridjis ne-o prezintă pe Tatiana, o mexicancă care ajunge la Berlin după ce câștigă un concurs de limbi străine. După finalizarea anului în care avea bursă pentru a studia acolo, decide să mai rămână, cucerită fiind de orașul ce pare viu, orașul în care istoria se poate întâlni la tot pasul, orașul în care ciudățeniile sunt la ordinea zile, orașul în care i se pare că îl vede chiar pe Hitler deghizat într-o bătrânică.
Probabil singura parte cât de cât interesantă a cărții începe în momentul în care Tatiana primește o slujbă de dactilografă de la renumitul Doktor Friedrich Weiss, un istoric excentric care e pasionat de trecutul nazist și comunist al Berlinului.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...