Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

joi, 30 mai 2013

Recenzie: Clive Cussler & Paul Kemprecos - Șarpele

Cel dintâi roman al seriei Dosarele Numa vi-l prezint în rândurile următoare. Sarpele este primul roman în care cititorii fac cunoştinţă cu duo-ul Kurt Autin – Joe Zavala, un duo echivalent cu cel din seria mai lungă a lui Cussler, alcătuit din cunoscuţii Dirk Pitt şi Al Giordino. Ca oricare din romanele pline de aventură şi mister ale lui Cussler, şi acesta respectă reţeta dovedită de succes în numeroasele romane publicate până în prezent.

Echipa de arheologi din care face parte şi Nina Kirov, specialist în arheologie marină face o descoperire uimitoare, o descoperire care ajunge la urechile cui nu trebuie şi determină un lanţ întreg de crime atroce, doar pentru a ascunde nişte descoperiri ce pot modifica definitiv istoria precolumbiană. În momentul în care Kurt o salvează pe frumoasa Nina din apele Marocului şi se implică în proiectele ei împreună cu toată echipa de proiecte speciale din cadrul NUMA, pe care o conduce, ajunge inevitabil în vizorul bogătaşului texan Don Halcon. Acesta conduce o organizaţie secretă al cărei rol a fost, de sute de ani, ştergerea oricărei dovezi ale vreunui contact pre-Columbian între lumea veche şi cea nouă. Recentele descoperiri confirmă că diferitele civilizaţii antice de pe glob au făcut negoţ şi schimburi interculturale cu mult înainte ca expediţiile lui Cristofor Columb să descopere America.

luni, 27 mai 2013

Recenzie: Florian Lafani și Gautier Renault - Poker în infern


Așa cum spuneam data trecută, îmi place colecția Strada Ficțiunii pentru că nu știi ce surprize literare ascunde. Atunci am vorbit despre un chicklit, iar acum vă povestesc despre un thriller. Această recenzie fiind bineînțeles inclusă în campania editurii ALL „Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii”.
Poker în Infern, romanul celor doi scriitori francezi reprezintă o adevărată aventură în prin tainele și simbolistica pokerului. O aventură în care multe dintre personaje își vor găsi sfârșitul pentru că au pus întrebări nepotrivite, unor persoane nepotrivite. O aventură la care puteți lua parte lecturând cartea.
Mi-a plăcut stilul antrenant, viteza cu care se desfășoară evenimentele și aparenta lipsă de legătură între ele. Ce legătură poate exista între un student olandez care ia parte la experimente medicale pentru niște bani de buzunar și un profesor universitar jucător de poker online din Franța, ori între un IT-st priceput și un comisar european din cadrul consiliului concurenței? Așa m-am întrebat și eu parcurgând diferitele planuri narative și ajungând tot mai aproape de final fără să văd o legătură concretă. Chiar mă temeam că totul se va termina într-un mare final deschis ce ar lăsa loc de nenumărate interpretări.

miercuri, 22 mai 2013

Recenzie: Stephen Booth - Câinele Negru


Stephen Booth aduce în fața cititorilor un thriller polițist cu accente noir. Un thriller bun să pună mințile celor dornici de dezlegat mistere, la treabă. În conformitate cu Dicționarul Oxford black dog (câinele negru) este o expresie sinonimă cu melancolia, depresia și proasta dispoziție. Exact aceste sentimente îl vor cuprinde și pe tânărul polițist Ben Cooper când întreaga sa existență se dă peste cap: se ivesc probleme în familie, ancheta în desfășurare se complică enorm fără să apară vreo soluție, iar noua lui parteneră, Diane Fry, vânează ca și el postul vacant de sergent.

marți, 14 mai 2013

Recenzie: Federica Bosco - Dragostea nu-mi dă pace


Acest roman al Federicăi Bosco este al treilea dintr-o serie, după „Îmi placi la nebunie” și „Dragostea nu-i de mine”. Oricum, cele două volume nu sunt în colecția Strada Ficțiunii de la Allfa, așa că pe moment nu mă interesează, probabil doar în cazul în care vor fi reeditate în colecție. De ce nu mă interesează? Pentru că „Dragostea nu-mi dă pace” este al doilea roman căruia îi fac recenzie în Campania Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii de la editura ALL.
            Îmi place colecția Strada Ficțiunii Bestseller deoarece include o varietate mare de genuri literare și niciodată nu știi exact ce carte ai în față până nu o lecturezi; e un mister pe care îl savurez de fiecare dată. Vă recomand să încercați și voi.
            Italianca Monica ajunge la New York unde primise o șansă pentru un post la cunoscuta Vanity Fair. Își găsește o locuință de închiriat, a unui anume Peter, plecat din țară pentru vreo trei luni.

vineri, 10 mai 2013

Recenzie: Jean Teule - Magazinul de sinucideri


„Magazinul de sinucideri” scris de Jean Teule, are 114 pagini, a fost tradus din limba franceză de către Magda Răduță și publicat în 2011 la editura All în colecția Strada Ficțiunii Contemporan. Toate detaliile despre carte, inclusiv prețul, le puteți vedea aici.
„Magazinul de sinucideri” este povestea lui Alan Tuvache, cel de-al treilea fiu al soților Mishima și Lucrece Tuvache și este un pic altfel decât ar fi vrut părinții săi. De multe ori copiii sunt altfel decât vor părinții, dar asta nu înseamnă că e un lucru rău, cum nu e nici în cazul de  față.
Afacerea familiei Tuvache constă într-un magazin cu produse pentru sinucigași. Într-un viitor distopic tot mai multe persoane realizează că nu mai au pentru ce trăi că speranțele le sunt mereu înșelate și decid să-și încheie socotelile cu lumea aceasta. Tocmai pentru asta există magazinul de sinucideri, pentru a transforma sinuciderea într-o artă.

marți, 7 mai 2013

Recenzie: Robert Jordan - Umbra se întinde


Cel de-al patrulea roman al seriei lui Jordan mi-a ajuns în mâini cu mult după terminarea lecturii volumului 3. Ar fi trebuit să fac o mică recapitulare înainte să mă apuc de el, dar am renunțat la idée; era destul de lung și 4-le fără să mai pierd o zi răsfoind 3-ul. Așa că m-am bazat pe faptul că amintirile mi se vor declanșa automat când voi citi și îmi voi aminti instantaneu detaliile importante. 
Aici aveți recenziile pentru volumele anterioare: Ochiul Lumii, În Căutarea Cornului, și Dragonul Renăscut. 
„Umbra se întinde” începe cu principalele personaje adunate în Stânca din Tear, unde Rand al’Thor, Dragonul Renăscut și deținătorul legendarei Callandor se străduie să conducă un regat și să învețe să conducă puterea în timp că nobilimea din Tear caută metode să-l ucidă. Pe deasupra mai există și cei nouă Rătăciți care abia așteaptă să pună mâna pe el, ori să-l distrugă.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...