Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 30 octombrie 2012

Recenzie: Cecelia Ahern - Cadoul


Așa cum îmi place mie să le alternez lecturile, simțeam că am nevoie de un roman mai sentimental după niște romane istorice și am citit cel mai romantic roman pe care îl aveam în bibliotecă în momentul respectiv: Cadoul scris de celebra scriitoare irlandeză și foarte îndrăgită de altfel, Cecelia Ahern, adică cea care a făcut senzație cu P.S. Te iubesc.
Cartea începe ciudat, cu un incident, un curcan congelat zboară drept prin geamurile livingului unei case dintr-un cartier înstărit al Dublinului și asta în dimineața de Crăciun. Puștiul, cel care a dat un impuls zburătoarei congelate, a fost imediat arestat.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Recenzie: Jeffery Deaver - Scaunul Gol


Scaunul Gol este al treilea volum al seriei Lincoln Rhyme. Însă nu vă faceți griji că nu le-ați citit pe primele, înafară de faptul că sunt aceleași personaje principale nu există altă legătură între ele. Lincoln Rhyme este un fost detectiv NYPD care datorită unui incident nefericit a ajuns cvadruplegic, mai pe înțelesul tuturor, capul este singura parte a corpului pe care o poate mișca. În ciuda acestui fapt este un criminalist excepțional reușind să rezolve cele mai controversate crime chiar din laborator, bineînțeles, cu ajutorul colegei și iubitei sale Amelia Sachs care face munca de teren și adună probele și cu ajutorul asistentului său personal, Thom.

miercuri, 24 octombrie 2012

Recenzie: Evelio Rosero - Armatele


Mi-am luat de la bibliotecă acest roman ca parte a unui experiment propriu, despre care am vorbit într-un articol anterior. Cu această ocazie îmi reînnoiesc invitația: vă invit să luați parte la experiment. 
„Armatele” de Evelio Rosero e o achiziție destul de recentă a bibliotecii județene BN, afirm aceasta deoarece sunt primul care a împrumutat-o. Cartea nici măcar nu avea o fișă a cărții cu informațiile ei esențiale: titlu, autor, cotă și preț.

luni, 22 octombrie 2012

Lecturi experimentale

Am pornit un experiment acum câteva zile când am fost la biblioteca județeană și am împrumutat cărți de beletristică, lucru pe care nu-l mai făcusem de un an de zile.
Ce fel de experiment mă veți întreba. Un experiment ciudat și poate amuzant. Oricum, un experiment care implică cărți și lectură.

Mi-am propus să împrumut zece cărți cărora în mod normal nici măcar nu le-aș da atenție. Poate fi vorba de cărți cu coperte sau titluri neatractive, publicate de edituri obscure ori a căror descriere de pe coperta IV nu se potrivește cu ceea ce caut eu în materie de ficțiune.

În sfârșit Harap Alb continuă


De săptămâna trecută în marile orașe ale țării s-a putut găsi la distribuitorii de presă noua și îndelung așteptata revistă de benzi desenate Harap-Alb continuă.
Astăzi am pus și eu pentru prima dată mâna pe ea (am luat-o de la OMV, dar cică ar fi și pe la Inmedio și în Kaufland, pentru toate locurile unde poate fi găsită intrați pe site-ul lor) și am citit-o de trei ori deja, am savurat-o intens ca pe unul dintre cele mai bune romane fantasy. Pentru mine, plăcerile oferite de cele două sunt egale.

marți, 16 octombrie 2012

Recenzie: Julian Sanchez - Anticarul


„Anticarul” este una din cele două cărți pe care le-am primit drept cadou la finalizarea studiilor superioare (și vă mărturisesc că a fost mult mai bine decât un braț mare de flori).
Romanul ne pune fața în față cu lumea anticarilor barcelonezi. Mai exact, Artur Aiguader, unul dintre cei mai faimoși anticari din Barcelona este găsit mort în magazinul său, asta după ce achiziționase cu două zile înainte o bibliotecă valoroasă care conține și un ciudat și misterios manuscris. Un manuscris latinesc din secolul XV, al cărui autor pare a fi Casadevall, unul dintre arhitecții Catedralei din Barcelona. Enrique, fiul adoptiv al lui Artur, și scriitor celebru, vine din San Sebastian pentru înmormântare și formalitățile de rigoare însă este pus printr-o scrisoare de-a lui Artur, pe urmele Pietrei lui Dumnezeu, un vechi artefact evreiesc ascuns undeva în inima societății creștine și care poate fi găsit prin traducerea manuscrisului Casadevall.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Leapșa genurilor literare


Am primit o leapșă de la Ghanda, inițiatoarea ei, dar și de la Cori. O leapșă a genurilor literare.
Voi alege 5 genuri literare, iar pentru fiecare voi menționa trei cărți care mi-a plăcut mult, nu neapărat cele mai recente ci cele care mi se par potrivite.

luni, 8 octombrie 2012

Recenzie: Sam Bourne - Ultimul Testament


Un thriller mediocru, asta e Ultimul Testament, mult peste Educația Costisitoare a lui McDonnel, dar totuși parcă lipsit de strălucire.
Fundalul ales pentru desfășurarea evenimentelor este Israelul, mai precis Ierusalimul, mereu disputat de palestinieni și evrei. E vorba de o conferință de pace, una care e mai aproape de a aduce pacea mai mult decât oricare alta, și totuși, o serie de omoruri, pe care nu și le asumă nimeni crează disensiuni și sunt foarte aproape de a distruge fragila temelie a procesului de pace.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...