Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

duminică, 30 septembrie 2012

Recenzie: Guillaume Musso - Ce-aș fi eu fără tine


După doar două romane de-ale lui Musso pe care le-am citit, pot spune că ador ce și cum scrie. Știe să combine într-un mod fermecător romantismul incurabil cu suspansul trepidant și cu aura de mister a magiei.

joi, 20 septembrie 2012

Recenzie: Clive Cussler - Imperiul Pierdut


Imperiul Pierdut, romanul scris de Clive Cussler și Grant Blackwood e cel de-al doilea roman al formidabilei serii „Aventurile Soților Fargo”. Frumoșii, inteligenții și extrem de descurcăreții soți Fargo nu pot sta departe de aventură, doar că aventura nu vine niciodată singură ci mereu cu necazuri și situații limită.
După palpitantele aventuri din Aurul Spartanilor care m-au vrăjit pur și simplu, nu se putea să nu revin cu prima ocazie la această serie.

marți, 18 septembrie 2012

Concurs: Soni

Nu, nu-i al meu concursul, ci doar îl promovez, și particip, bineînțeles ;)


                                  &

The Club of Serial Readers și editura Polirom au 3 exemplare din noua ediție a romanului „Soni” al lui Andrei Ruse, care pot fi câștigate. Cum? Simplu:

Lăsați un comentariu la articol, comentariu în care spuneți:
1. ce ați face dacă ați afla că mai aveți doar șase luni de trăit.
2. care este ultima cartea românească citită?
3. recomandați concursul pe Facebook și/sau Blog și adăugați linkul.


Perioada de desfășurare: 18-27 septembrie 2012.
Premiile se dau prin tragere la sorți.
Câștigătorul este anunțat printr-un post dedicat.
Detalii complete pe blog

Eu îmi doresc să câștig fiindcă vreau să citesc povestea lui Soni. Voi nu sunteți curioși?
Baftă tuturor!


luni, 17 septembrie 2012

Leapșa: Inventarul cărților la final de vară

Am primit, mai exact am preluat-o eu de la Cori, o leapșă care inventariază cărțile pe care le-am citit în vacanța ce a trecut.

1. Care este cea mai bună carte pe care ai citit-o în vacanță?
E o întrebare prea grea așa că o să răspund printr-un top 3:
- Harlequin, Bernard Cornwell
- Minciuna, Andrew Wilson
- La răsărit de Eden, John Steinbeck

duminică, 16 septembrie 2012

Campanie de încurajare a lecturii

            Să citești e ceva frumos și extrem de folositor. Cei care citiți, știți asta așa că vă invit, sau vă provoc dacă asta vă motivează, să îi atragem pe toți ceilalți spre lectură, spre cărți spre bibliotecă, spre artă și mai ales spre cultură.

            Puteți îndemna pe cei din jur să dea jos stratul gros de praf de pe cărți, să le scoată de prin beciuri și pivnițe, să nu le mai folosească pe post de capac pentru oale ori drept hârtie de aprins focul și să le deschidă, că nu mușcă, că doar astfel își pot îmbunătăți vocabularul și limbajul, comportamentul și cultura și îți pot crește nivelul de inteligență.

          Campanie inițiată de Biblioteca Online.


Susțineți această campanie promovând:
- articolul sursă în rețelele sociale;
- bannerul pe propriul blog;
- scriind despre campanie.

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Recapitulare literară 7-8

Recapitularea asta e mai mult o promisiune către mine însumi, decât către voi ca cititori, așa că nu mai aveți prea mult de suportat, aproape am terminat cu recenziile.

Joi, 14 iunie: Guillaume Musso - ... și dupăRomanul lui G. Musso este unul absolut senzațional, deoarece reușește printr-un text sublim să umple sufletul cititorului de iubire. și după... e un text din care dragostea răzbate cu fiecare pagină lecturată. De-a lungul poveștii relatate e aproape imposibil să nu ți se umezească ochii, să nu empatizezi la maximum cu personajele, să nu te regăsești în situația lor sau, din contră, să îți dorești să fii în pielea personajelor.

marți, 11 septembrie 2012

Recenzie: Robin Hobb - Asasinul Regal


Acest al doilea volum al trilogiei Farseer își începe acțiunea la câteva săptămâni după finalizarea primului. Fitz este din nou și narator și personaj principalși ne ghidează prin aventurile și întâmplările vieții sale.
Trei sunt schimbările majore din viața lui Fitz după întoarcerea lui din Regatul Munților unde tentative de asasinare a sa, comandată de unchiul său, Regal, a eșuat. Care sunt cele trei? În primul rând regale Shrewd nu mai e rege decât cu numele deoarece e slăbit și măcinat de o boală extrem de dureroasă (ceva ce seamănă cu guta, din descrierile oferite de autoare) și e de asemenea

vineri, 7 septembrie 2012

Recenzie: John Steinbeck - La Răsărit de Eden


M-am apucat de lectura acestui roman ambiționat de prietenele mele bloggerițe, Iulia și Roxana. Cum? Ele două comentau ca două experte pe marginea recenziei la nuvela „Perla” tot a lui Steinbeck iar eu voiam să mă bag în discuție și nu prea știam de unde să îl iau pe Steinbeck ăsta, de care auzisem prin facultate dar nu binevoisem să-l bag la cap.

marți, 4 septembrie 2012

Clasificarea genurilor fantasy


Această clasificare este proprie dar bazată pe câteva cărți de specialitate și face parte din teza mea de licență. Cum genul fantasy e specific literaturii anglo-americane am decis să las textul în limba engleză. Dacă aveți nevoie de traducere anunțați-mă printr-un comentariu.

The recent evolution and growing importance of fantasy determined theorists to elaborate some classification. 

duminică, 2 septembrie 2012

Recenzie: Andrew Wilson - Minciuna


„Andrew Wilson îl pune pe cititor pe piste greșite ori de câte ori are ocazia. E îngrozitor de fascinantă.” (Val McDermid)
The Lying Tongue
Ed. Rao
2012
Trad: Graal Soft

E o carte cu și despre scriitori. 

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Un nou început

Ieri a fost ultima zi de vară, calendaristic vorbind. Rețelele de socializare, serviciile de chat dar și blogosfera a fost plină de „durerea și suferința” celor care plângeau după vara terminată, după vacanțe și nesfârșita prăjeală la soare.

Mie însă îmi pare bine că s-a încheiat. Am scăpat de căldurile atât de infernale încât ajunsesem să cred că la 35 grade era răcoare; ajunsesem să port câte trei-patru tricouri într-o zi, să termin un deodorant pe săptămână și să am arsuri solare. Am scăpat de seceta, sper, deoarece ploi adevărate nu am mai avut de prin mai. Am scăpat de lenea și moleșeala ce îi cuprindea pe toți.

Azi a venit toamna și iarăși blogurile, rețelele de socializare și serviciile de chat s-au umplut de texte. A venit toamna, s-a răcorit și abia aștept iarna; dar să vă dezvălui de ce am intitulat astfel postarea de azi.

Azi mi-am mai deschis un blog, tot pe blogspot, că m-am învățat cu el, un blog în care vă spun ce pot face pentru voi și cum vă pot ajuta. Și i-am dat și un nume pe măsură, un nume care în continuare reflectă cele două mari plăceri ale mele: scrisul și cititul. Încă nu e finisat în întregime, dar voiam neapărat să-l introduc în lumea „bună” a blogosferei, de azi 1 septembrie.
Vă prezint: http://businesswithletters.blogspot.ro/  adică Business with letters.

Ce vă pot oferi special pe acest blog? Cărți. O ofertă variată și schimbată complet lunar, de la editura Rao.

Vă aștept pe Business with letters!

P.S. Mâine, conform ultimului sondaj efectuat pe fanpage-ul Recenzii Beletristică, vine recenzia unuia dintre cele mai noi romane publicate la Rao: Minciuna de Andrew Wilson.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...