Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

joi, 28 iunie 2012

Recenzia de joi: Virginia Woolf - Spre far


Am fost impresionat de ecranizarea romanului The Hours al lui Michael Cunningham atât de tare încât am vrut să aflu mai multe despre Virginia Woolf. Și cum altfel aș fi putut afla mai multe decât prin romanele ei? Am început cu Spre Far deoarece aflasem despre el că e cel mai auto-biographic roman al Virginiei Woolf. Sub chipul personajelor dl. și dna Ramsay fiind prezentate Julia și Leslie Stephens, părinții scriitoarei.

marți, 26 iunie 2012

Articolul de marti: Bibliotecari/e Ep.4


După o altă pauză am revenit cu un nou episod din serialul meu. Deși inițial voiam să creez un serial de șapte sau chiar opt episoade, între timp m-am răzgândit și am decis să îl scurtez, în așa fel încât cel de azi este ultimul episod. Acum voi prezenta pe scurt ultimele patru tipuri de bibliotecari, așa după modul în care am considerat eu că ar fi bine să îi tipologizez:

joi, 14 iunie 2012

Recenzia de joi: Guillaume Musso - și după...


Unul dintre romanele care au fost publicate în 2007 la editura Rao este și după... scris de Guillaume Musso. 280 de pagini de text nu e foarte mult, dar povestea din ele e destul plină de viață și sentimente și scrisă în aceeași manieră ca și Fata de hârtie, sau mai bine aș spune invers, deoarece Fata de hârtie e un roman mai recent.
Romanul lui G. Musso este unul absolut senzațional, deoarece reușește printr-un text sublim să umple sufletul cititorului de iubire. și după... e un text din care dragostea răzbate cu fiecare pagină lecturată. De-a lungul poveștii relatate e aproape imposibil să nu ți se umezească ochii, să nu empatizezi la maximum cu personajele, să nu te regăsești în situația lor sau, din contră, să îți dorești să fii în pielea personajelor.

marți, 12 iunie 2012

Articolul de marți: Bibliotecari/ e Ep.3


După ce în episoadele anterioare am împărtășit doar impresii negative vis-à-vis de bibliotecari, m-am decis ca săptămâna aceasta să vin cu ceva cât de cât mai pozitiv. În episodul de azi voi aborda tipul:

joi, 7 iunie 2012

Recenzia de joi: George R.R. Martin - Festinul Ciorilor


Până nu de mult „Festinul Ciorilor” era ultimul volum publicat din saga Cântec de Gheață și Foc. Între timp a apărut și mult-așteptatul „Dans al dragonilor” astfel că „Festinul...” și-a pierdut privilegiul de cel mai recent volum. Dar să nu mă mai lungesc cu vorba și să vă spun ce aduce nou acest al patrulea volum. Ei bine, continuă povestea din celelalte trei, o duce mai departe, sau dacă vreți, mai aproape de iarna nemiloasă pe care ruinata casă Stark o tot anunța prin motto: Winter is coming.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...