Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Notă: Lucian Bâgiu - Bestiar. Salată orientală cu universitari închipuiți

Lucian Bâgiu - asistent universitar - scrie un text amuzant și ironic totodată, care te face să-l savurezi pagină cu pagină. O carte cu care te trezești că râzi de unul și se uită cei din jur să vadă ce ai pățit. Cam asta e ideea de bază a cărții apărută în 2008 la Cartea Românească.

joi, 19 ianuarie 2012

Recenzie: Alberto Manguel - Istoria Lecturii


Istoria Lecturii e totodată un fel de biografie universlă a cititorului încă de la nașterea lui, în preistorie, și deși nu e o carte de beletristică, e totuși o carte suficient de importantă, pentru orice cititor pasionat.
Cartea lui Alberto Manguel e exact ce și-ar dori un împătimit al lecturii, așa ca mine, care vrea să afle de când a apărut această dependență de citit. În Istoria Lecturii mă regăsesc deplin, pe mine ca cititor, așa cum cred că se regăsește oricine citește această carte.

luni, 16 ianuarie 2012

Recenzie: Dan Coman - Irezistibil


Dan Coman s-a născut în județul Bistrița-Năsăud, județ de unde sunt și eu. Mi-a fost profesor în liceu doi ani de zile, însă nu pot spune că- l cunosc foarte bine. E un poet din generația nouă care s-a lansat dacă pot spune așa  și pe piața de proză, prin volumul “Irezistibil”, scris în urma unei burse de literatură primită în Germania. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc ci despre cât e el de irezistibil.
Cartea cuprinde 5 povestiri de proză modernă, fiecare creată pe un schelet autobiografic, sau cum spune Teodor Dună pe coperta cărții: “cu acest volum straniu și deconcertant, Dan Coman a scris prima <<auto-ficțiune fantastică>> din literatura romană.”

joi, 12 ianuarie 2012

Cântec de Gheață și Foc - Forum

„Unii dintre voi probabil ați auzit despre seria Cântec de Gheață și Foc (ASOIAF) sau despre serialul Urzeala Tronurilor (Game of Thrones). Dacă da, și sunteți interesați de un loc unde să cunoașteți alți fani și să vorbiți până la epuizare despre cărțile/ serialul/ personajele voastre preferate, să vă faceți noi priteni cu care să împărtășiți pasiunea despre serie sau pur și simplu un loc unde să aflați cele mai noi vești despre cărți/ serial/ autor, atunci locul vostru este pe forumul Cântec de Gheață și Foc România, dedicat atât seriei uimitoare a lui George RR Martin, cât și serialului produs de cei de la HBO.


Așadar, vă invit să aruncați o privire: http://cantecdegheatasifoc.forumgratuit.ro/"

marți, 10 ianuarie 2012

Recenzie: Nicole Krauss - Un bărbat intră în cameră


Un roman cu tentă psihologică apărut la Humanitas Fiction în colecția Raftul Denisei,  un roman apreciat și lăudat – astfel că nu puteam să nu îl citesc, să aflu dacă toate acele laude și cuvinte pompoase își au locul și rostul pe coperta acestei cărți.
            Romanul lui Nicole Krauss e întradevăr altfel; e literatură modernă, însă literatură de calitate, bine scrisă și conturată, numai bună de citit. Un bărbat intră în cameră e un altfel de roman inițiatic în care eroul suferă mai întîi inițierea și apoi pleacă în călătoria inițiatică; un bildungsroman văzut și trăit de personajul principal, de la coadă la cap.
            Samson Green, personajul principal, este găsit de poliție în deșert, în apropierea Las Vegasului, fără memorie, din cauza unei tumori cerebrale.

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...